Selecteer een pagina
Home > Kenniscentrum > Maak gebruik van nieuwe template files in SOLIDWORKS

Maak gebruik van nieuwe template files in SOLIDWORKS

24/01/2024

In dit artikel vertellen we meer over het gebruik maken van SOLIDWORKS templates, die je helpen sneller te modelleren.
Nieuwe template files aanmaken of wijzigen in SW

Wanneer je sneller wilt ontwerpen met SOLIDWORKS, dan begint dat met het verbeteren van je vaardigheden en het leren van tijdbesparende tips en tricks, bijvoorbeeld door het volgen van een training. Maar ook het gebruik maken van SOLIDWORKS templates helpen je sneller te modelleren. In dit artikel vertellen we meer.

Standaard SOLIDWORKS templates vind je op de volgende locatie: ‘C:\ProgramData\SOLIDWORKS\SOLIDWORKS 20XX\templates’. Kopieer en plak deze locatie in de Windows Verkenner en je ziet ze staan. Mocht dat niet zo zijn, of je wilt nieuwe templates aanmaken, moet je ervoor zorgen dat SOLIDWORKS geen templates meer kan vinden. Dit kun je doen door de file locations leeg te laten.
Wat ook kan, is dat je een locatie opgeeft waarin zich geen templates bevinden, dan zal SOLIDWORKS op deze locatie standaard templates aanmaken. Navigeer naar de ‘System Options’ en klik op ‘File locations’. Zorg ervoor dat het veld ‘Folders’ leeg is.
Klik vervolgens op ‘New in SOLIDWORKS’ of doe dat middels ‘Ctrl +N’. Nu komt het Template venster naar voren en worden de nieuwe templates aangemaakt.

Heb je vragen over Design & Engineering?

Of hebben we naar aanleiding van deze pagina je interesse gewekt? Neem contact met ons op en we vertellen je graag alles. 

Contact met CAD2M'er
Contact Bas CAD2M

Dit vind je vast ook interessant

Product lifecycle management CAD2M
Wat is een Bill of Material (BOM)?

Wat is een Bill of Material (BOM)?

In de maakindustrie kunnen we niet om de Bill of Material heen. Want voor ieder product dat je om je heen ziet, bestaat er een stuklijst, zoals we de Bill of Material ook wel noemen. Hierin staat alles wat je nodig hebt om het product te kunnen maken. Het kan dus gaan over de grondstoffen, maar ook over welke machines in welke volgorde nodig zijn om tot het eindproduct te komen.