Selecteer een pagina
Home > Kenniscentrum > Geplaatste maten in de drawing hergebruiken

Geplaatste maten in de drawing hergebruiken

05/07/2018

SOLIDWORKS Annotations

Op deze pagina laten we zien hoe de maten die je toevoegt in je mode, óók kunt hergebruiken in de drawing omgeving.

Hiernaast zien we een model waarbij alle maten van het model zichtbaar zijn gemaakt. Dit is gedaan door op de map Annotations te klikken en dan te kiezen voor Show Feature Dimensions.

Na het plaatsen van de views op tekening starten we Import Annotations. 

Voor dit model willen we dat de maten van de vierkante plaat toegevoegd worden en de maten van de 4 hole wizard gaten op de hoeken van de plaat. Daarom kiezen we bij Dimensions voor de twee knoppen: Marked for Drawing en Hole Wizard Locations.

Alle maten die we eerder hebben toegevoegd in de Sketch omgeving van het part zijn na het accepteren van de functie Model Items toegevoegd op de tekening.

Heb je vragen over Design & Engineering?

Of hebben we naar aanleiding van deze pagina je interesse gewekt? Neem contact met ons op en we vertellen je graag alles. 

Contact met CAD2M'er
Contact Bas CAD2M

Dit vind je vast ook interessant

Product lifecycle management CAD2M
Wat is een Bill of Material (BOM)?

Wat is een Bill of Material (BOM)?

In de maakindustrie kunnen we niet om de Bill of Material heen. Want voor ieder product dat je om je heen ziet, bestaat er een stuklijst, zoals we de Bill of Material ook wel noemen. Hierin staat alles wat je nodig hebt om het product te kunnen maken. Het kan dus gaan over de grondstoffen, maar ook over welke machines in welke volgorde nodig zijn om tot het eindproduct te komen.