Home > Kenniscentrum > Onderscheid je met SOLIDWORKS certificaten

Onderscheid je met SOLIDWORKS certificaten

28/07/2021

Martijn Visser geeft training
Of je nou eigenaar bent van een groot bedrijf, opereert als ZZP’er of in loondienst werkt: het is voor iedereen belangrijk om aan te tonen welke kwaliteiten je in huis hebt. Daarom heeft SOLIDWORKS een certificeringsprogramma opgesteld, waarmee je jouw expertise -of dat van je medewerkers- aan kunt tonen.

Wie met SOLIDWORKS werkt, kan zich immers op verschillende niveaus certificeren. Deze niveaus geven aan hoe ver je gevorderd bent in de software. Het CSWA ( Certified SOLIDWORKS Associate) certificaat betekent dat je basiskennis in SOLIDWORKS bezit en het CSWP (Certified SOLIDWORKS Professional) staat voor gevorderde vaardigheden. Na het behalen van deze CSWP-certificering, kan de echte fanatiekeling zich nog specialiseren in verschillende vakgebieden en zelfs doorgaan voor de heilige graal binnen de SOLIDWORKS certificering: het CSWE (Certified SOLIDWORKS Expert) certificaat.

Wat is het nut van een SOLIDWORKS certificaat?

De SOLIDWORKS examens toetsen je niveau, of dat van je medewerkers. Is de kennisstand van jou of dat van je collega’s zoals verwacht? Daarnaast kan het examen functioneren als een stip op de horizon. Zo worden (nieuwe) medewerkers uitgedaagd om zich te ontwikkelen en naar een doel toe te werken.

Wanneer het certificaat behaald is, ben je een SOLIDWORKS professional. Je bent op dat moment ook terug te vinden in de database van SOLIDWORKS, zodat werkgevers of klanten kunnen zien dat je voldoet aan een bepaald kennisniveau. Door als bedrijf met gecertificeerde SOLIDWORKS engineers te werken, kun je de expertise van de organisatie aantonen. Ook voor jou als medewerker is de certificering een mooie opsteker. Het certificaat is persoonsgebonden, waardoor je deze meeneemt gedurende je volledige loopbaan. Een certificering van SOLIDWORKS doet het goed op je CV.

Ter vergelijking: in Nederland zijn er zo’n 4.363 geregistreerde CSWA engineers, 732 met een CSWP certificaat en slechts 63 engineers hebben het CSWE niveau bereikt.

Bezit je een actief onderhoudscontract bij CAD2M? De SOLIDWORKS toetsen zijn kosteloos!

Ieder half jaar kun je kosteloos een CSWA of CSWP examen doen en daarnaast ook één van de specialistische modules volgen. Je krijgt toegang tot de certificering via het MySolidworks portal. Uiteraard staat CAD2M voor je klaar om je optimaal voor te bereiden op de examens. We bieden trainingen aan waarin je de vaardigheden opdoet die óók getest worden in het examen. Zo is onze Basis Training een perfecte voorbereiding op het CSWA examen en bieden we ook een specifieke CSWP Training aan. Deze wordt op de laatste lesdag afgesloten met het CSWP examen.

Ben jij klaar voor Product Life Cycle Management?

Of hebben we naar aanleiding van deze pagina je interesse gewekt? Neem contact met ons op en we vertellen je graag alles. 

Contact met CAD2M'er
Contact Bas CAD2M

Dit vind je vast ook interessant