Selecteer een pagina
Home > Kenniscentrum > Ontdek DriveWorks(Xpress)

Ontdek DriveWorks(Xpress)

30/07/2021

Driveworks-xpress

Gebruik DriveWorksXpress om je ontwerpproces te automatiseren. Genereer oneindige variaties van je model. DriveWorks is een gebruiksvriendelijke automatisering oplossing voor de SOLIDWORKS engineers. Deze oplossing stelt hen in staat snel én nauwkeurig meerdere varianten van onderdelen, samenstellingen en tekeningen te creëren.

Automation software

Nieuwe varianten genereren. Dat doe je met een ontwerp automatiseringsoplossing. Je legt verschillende elementen, dimensies en features van je ontwerp van te voren vast. Je stelt daarbij regels op en geeft waarden in. De software controleert ze en stuurt ze aan, zodat er varianten van het ontwerp gegenereerd worden.

Een ontwerp-automatiseringsoplossing  is ideaal voor alledaagse ontwerp taken die in herhaling treden. Nog idealer is de oplossing als de ontwerpen en projecten waar je aan werkt hetzelfde zijn, maar toch net even verschillend. Denk aan producten als trailers, transportbanden, meubels, machines, ramen en deuren.

Wanneer een ontwerp of project is opgezet, kunnen telkens nieuwe waarden ingevoerd worden. Deze waarden zorgen ervoor dat er snel en eenvoudig nieuwe varianten van je model en tekeningen worden gemaakt. En dat volledig automatisch. Niet alleen productvarianten worden gegenereerd. Ook één of meerdere onderdelen in het ontwerp kunnen geautomatiseerd worden.

DriveWorks is een oplossing voor ontwerp automatisering. Er bestaan drie varianten, namelijk: DriveWorksXpress, DriveWorks Solo en DriveWorks Pro. Wist je dat je DriveWorksXpress al bezit, wanneer je gebruik maakt van SOLIDWORKS 3D CAD?. Je vindt het onder het ‘SOLIDWORKS Tools’ menu. 

DriveWorks

DriveWorks is een oplossing voor ontwerp automatisering. Er bestaan drie varianten, namelijk:

 • DriveWorksXpress
 • DriveWorks Solo
 • DriveWorks Pro

Wist je dat je DriveWorksXpress al bezit, wanneer je gebruik maakt van SOLIDWORKS 3D CAD? Je vindt het onder het ‘SOLIDWORKS Tools’ menu.

een product configurator

Functionaliteiten

 • Leg al je ontwerp kennis vast en hergebruik deze kennis bij ieder ontwerp.
 • Creëer aan de hand van een formulier bepaalde waarden waar je ontwerpen aan moeten voldoen.
 • Stel regels op om de waarden uit je formulier te koppelen, om het genereren van nieuwe ontwerpen automatisch te laten verlopen.
 • Genereer nieuwe SOLIDWORKS Part, Assembly en Drawing bestanden.

Voordelen

 • Bespaar tijd door je ontwerp kennis vast te leggen en te hergebruiken, hoef je minder taken te herhalen.
 • Verminder kostbare fouten door ontwerpregels op te stellen. Hierdoor kunnen fouten (en de kosten van handmatige fouten) tot een minimum worden beperkt.
 • Bevrijd de ontwerpers in je organisatie van terugkerende taken, zodat ze zich kunnen concentreren op nieuwe ontwerpen.
 • DriveWorksXpress ontgroeid? Je schaalt eenvoudig op naar DriveWorks Solo en DriveWorks Pro.

Heb je vragen over Design & Engineering?

Of hebben we naar aanleiding van deze pagina je interesse gewekt? Neem contact met ons op en we vertellen je graag alles. 

Contact met CAD2M'er
Contact Bas CAD2M

Dit vind je vast ook interessant

Product lifecycle management CAD2M
Wat is een Bill of Material (BOM)?

Wat is een Bill of Material (BOM)?

In de maakindustrie kunnen we niet om de Bill of Material heen. Want voor ieder product dat je om je heen ziet, bestaat er een stuklijst, zoals we de Bill of Material ook wel noemen. Hierin staat alles wat je nodig hebt om het product te kunnen maken. Het kan dus gaan over de grondstoffen, maar ook over welke machines in welke volgorde nodig zijn om tot het eindproduct te komen.