Selecteer een pagina
Home > Kenniscentrum > Ontdek DriveWorks(Xpress)

Ontdek DriveWorks(Xpress)

30/07/2021

Driveworks-xpress

Gebruik DriveWorksXpress om je ontwerpproces te automatiseren. Genereer oneindige variaties van je model. DriveWorks is een gebruiksvriendelijke automatisering oplossing voor de SOLIDWORKS engineers. Deze oplossing stelt hen in staat snel én nauwkeurig meerdere varianten van onderdelen, samenstellingen en tekeningen te creëren.

Automation software

Nieuwe varianten genereren. Dat doe je met een ontwerp automatiseringsoplossing. Je legt verschillende elementen, dimensies en features van je ontwerp van te voren vast. Je stelt daarbij regels op en geeft waarden in. De software controleert ze en stuurt ze aan, zodat er varianten van het ontwerp gegenereerd worden.

Een ontwerp-automatiseringsoplossing  is ideaal voor alledaagse ontwerp taken die in herhaling treden. Nog idealer is de oplossing als de ontwerpen en projecten waar je aan werkt hetzelfde zijn, maar toch net even verschillend. Denk aan producten als trailers, transportbanden, meubels, machines, ramen en deuren.

Wanneer een ontwerp of project is opgezet, kunnen telkens nieuwe waarden ingevoerd worden. Deze waarden zorgen ervoor dat er snel en eenvoudig nieuwe varianten van je model en tekeningen worden gemaakt. En dat volledig automatisch. Niet alleen productvarianten worden gegenereerd. Ook één of meerdere onderdelen in het ontwerp kunnen geautomatiseerd worden.

DriveWorks is een oplossing voor ontwerp automatisering. Er bestaan drie varianten, namelijk: DriveWorksXpress, DriveWorks Solo en DriveWorks Pro. Wist je dat je DriveWorksXpress al bezit, wanneer je gebruik maakt van SOLIDWORKS 3D CAD?. Je vindt het onder het ‘SOLIDWORKS Tools’ menu. 

DriveWorks

DriveWorks is een oplossing voor ontwerp automatisering. Er bestaan drie varianten, namelijk:

 • DriveWorksXpress
 • DriveWorks Solo
 • DriveWorks Pro

Wist je dat je DriveWorksXpress al bezit, wanneer je gebruik maakt van SOLIDWORKS 3D CAD? Je vindt het onder het ‘SOLIDWORKS Tools’ menu.

een product configurator

Functionaliteiten

 • Leg al je ontwerp kennis vast en hergebruik deze kennis bij ieder ontwerp.
 • Creëer aan de hand van een formulier bepaalde waarden waar je ontwerpen aan moeten voldoen.
 • Stel regels op om de waarden uit je formulier te koppelen, om het genereren van nieuwe ontwerpen automatisch te laten verlopen.
 • Genereer nieuwe SOLIDWORKS Part, Assembly en Drawing bestanden.

Voordelen

 • Bespaar tijd door je ontwerp kennis vast te leggen en te hergebruiken, hoef je minder taken te herhalen.
 • Verminder kostbare fouten door ontwerpregels op te stellen. Hierdoor kunnen fouten (en de kosten van handmatige fouten) tot een minimum worden beperkt.
 • Bevrijd de ontwerpers in je organisatie van terugkerende taken, zodat ze zich kunnen concentreren op nieuwe ontwerpen.
 • DriveWorksXpress ontgroeid? Je schaalt eenvoudig op naar DriveWorks Solo en DriveWorks Pro.

Wij helpen je graag met design- & engineering

De mogelijkheden met CAD2M zijn eindeloos en geen vraag is ons te gek. Neem contact op en we leggen je alles uit. 

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant

DriveWorks World
DriveWorks World 2023

DriveWorks World 2023

Recent werd het jaarlijkse DriveWorks World evenement georganiseerd. Reseller en klant werden getrakteerd op tal van verschillende online sessies, waarin onder meer verteld werd waar DriveWorks naar toe wilt en wat de vernieuwingen zijn binnen de oplossing.