Selecteer een pagina
Home > Kenniscentrum > Alles over SOLIDWORKS eDrawings

Alles over SOLIDWORKS eDrawings

12/08/2021

edrawings professional
Met eDrawings deel je jouw ontwerpen makkelijk met alle betrokkenen. Je werkt efficient samen met alle stakeholders, doordat zij dankzij deze tool alle ontwerpen en tekeningen kunnen bekijken. Zelfs door middel van Augmented- en Virtual Reality. eDrawings maakt van 3D CAD modellen een nauwkeurige weergave in een bestandstype dat voor iedereen toegankelijk is.

eDrawings Viewer, Publisher en Professional

eDrawings kent drie verschillende varianten, namelijk: Viewer, Publisher en Professional. Ieder pakket heeft op zijn beurt eigen functionaliteiten. Zo zorgt eDrawings Viewer ervoor dat de betrokkenen zonder CAD oplossing, tóch 3D CAD ontwerpen kunnen bekijken en beoordelen.

eDrawings Publisher stelt niet-SOLIDWORKS® gebruikers in staat om eDrawings bestanden te delen vanuit hun eigen CAD oplossing. Zij profiteren hierdoor van de goede communicatie tussen meerdere CAD omgevingen. En dat met slechts één klik op de muisknop.

eDrawings Professional is bedoeld voor de CAD gebruikers die hun ontwerpen moeten delen met betrokkenen, voor een beoordeling. Maar óók de beoordelingen moeten coördineren. Met eDrawings Professional maak je eDrawings bestanden geschikt voor een beoordeling. Hierdoor kan een onbeperkt aantal ontvangers een beoordeling maken en feedback geven op de ontwerpen.

De voordelen van eDrawings Professional

Er zijn tal van voordelen, wanneer je gebruik maakt van eDrawings Professional. Een greep uit de voordelen, lees je hieronder.

Beoordeel en ontvang feedback op allerlei 3D ontwerpen van jouw organisatie. Maak, wijzig en sla de opmerkingen op door het accentueren van 2- of 3D data. Meet de geometrie van een onderdeel, samenstelling of tekening, wanneer bepaalde dimensies zijn weggelaten uit een eDrawings bestand. Wil je gevoelige ontwerpdata beschermen? Schakel dan de meting functie uit. Bescherm je eDrawings bestanden met een wachtwoord. Bekijk ontwerpen beter door het gebruik van een dynamische dwarsdoorsneden van onderdelen en samenstellingen. Zo zie je ontwerpdetails die normaal niet zichtbaar zijn.

Begrijp de structuur van samenstelling sneller door onderdelen eenvoudig te verslepen. Zo bekijk je snel een vergrootte samenstelling. Plaats de weggesleepte onderdelen terug in de normale positie, door dubbel te klikken op het onderdeel. Bekijk alle verschillende varianten van een onderdeel of samenstelling, in één document.

Bekijk ook animaties die gemaakt zijn. met SOLIDWORKS Animator en zie hoe bewegende delen samenwerken. En sta ontvangers van eDrawings bestanden toe de afmetingen, massa, volume, dichtheid én oppervlakte informatie van het onderdeel of de samenstelling te bekijken.

Heb je vragen over Design & Engineering?

Of hebben we naar aanleiding van deze pagina je interesse gewekt? Neem contact met ons op en we vertellen je graag alles. 

Contact met CAD2M'er
Contact Bas CAD2M

Dit vind je vast ook interessant

Product lifecycle management CAD2M
Wat is een Bill of Material (BOM)?

Wat is een Bill of Material (BOM)?

In de maakindustrie kunnen we niet om de Bill of Material heen. Want voor ieder product dat je om je heen ziet, bestaat er een stuklijst, zoals we de Bill of Material ook wel noemen. Hierin staat alles wat je nodig hebt om het product te kunnen maken. Het kan dus gaan over de grondstoffen, maar ook over welke machines in welke volgorde nodig zijn om tot het eindproduct te komen.