Selecteer een pagina
Home > Kenniscentrum > Op deze manier verander je het materiaal in SOLIDWORKS

Op deze manier verander je het materiaal in SOLIDWORKS

20/12/2023

SOLIDWORKS heeft een uitgebreide materiaalbibliotheek. Maar gebruikers moeten alsnog vaak aangepaste materialen maken. In dit artikel lees je hoe je dit doet.
Op deze manier verander je het materiaal in SOLIDWORKS
Hoewel SOLIDWORKS een uitgebreide materiaalbibliotheek heeft, moeten gebruikers vaak aangepaste materialen maken. Hierdoor bereken je nog nauwkeuriger een simulatie op het 3D ontwerp. In dit artikel leggen we uit hoe je nieuw materiaal toevoegt aan je SOLIDWORKS model.

Het materiaal wijzigen

In een SOLIDWORKS part kunnen materialen worden gewijzigd via de feature tree. Met een rechtermuisklik op ‘Material’ selecteer je vervolgens ’Edit Material’.

Tijdens een simulatie kun je het materiaal wijzigen zonder het individuele part te openen. Met een rechtermuisklik op het onderdeel in de feature tree kun je kiezen voor ‘Apply/Edit Material’.

Een nieuwe bibliotheek maken

Zodra het venster geopend is, scrol je naar de onderkant van de tree. Klik met de rechtermuisknop op ‘Custom Material’ en selecteer ‘New Library’. Maak vervolgens een nieuwe categorie binnen de bibliotheek. Klik op ‘Apply’.

Een nieuw materiaal toevoegen aan de bibliotheek

Nieuwe materialen maak je door een soortgelijk materiaal te kopiëren en te plakken óf door properties handmatig in te voeren. Bestaande materialen in SOLIDWORKS kunnen aangepast worden.

Om een bestaand materiaal te kopiëren, klik je op een materiaal naar keuze. Met een rechtermuisklik kies je voor de optie ‘Copy’. Klik vervolgens in de categorie die je hebt aangemaakt en selecteer ’Paste’. Klik vervolgens op ‘Apply’.

Je hebt nu een nieuw materiaal toegevoegd aan SOLIDWORKS.

Heb je vragen over Design & Engineering?

Of hebben we naar aanleiding van deze pagina je interesse gewekt? Neem contact met ons op en we vertellen je graag alles. 

Contact met CAD2M'er
Contact Bas CAD2M

Dit vind je vast ook interessant

Product lifecycle management CAD2M
Wat is een Bill of Material (BOM)?

Wat is een Bill of Material (BOM)?

In de maakindustrie kunnen we niet om de Bill of Material heen. Want voor ieder product dat je om je heen ziet, bestaat er een stuklijst, zoals we de Bill of Material ook wel noemen. Hierin staat alles wat je nodig hebt om het product te kunnen maken. Het kan dus gaan over de grondstoffen, maar ook over welke machines in welke volgorde nodig zijn om tot het eindproduct te komen.