Selecteer een pagina
Home > Kenniscentrum > Q&A Livestream: ‘What’s New in SOLIDWORKS 2024’

Q&A Livestream: ‘What’s New in SOLIDWORKS 2024’

23/11/2023

Tijdens de CAD2M livestream over de verbeteringen en vernieuwingen in SOLIDWORKS 2024 en 3DEXPERIENCE®, die op 23 november 2023 werd uitgezonden, zijn er door de kijkers een aantal vragen gesteld. Deze vragen hebben we gebundeld, met bijbehorende antwoorden.
what's new in SOLIDWorks 2024

Parts en Features

Wanneer je van een Assembly een Multi Body Part maakt, is het dan nog geschikt voor een analyse in SOLIDWORKS Simulation?

Ja, er zijn hierin geen beperkingen.

Is de ‘Save as previous version’ ook beschikbaar bij een ‘Pack and go’?

Ja, deze optie is ook beschikbaar binnen pack & go.

Sheet Metal

Wanneer is SOLIDWORKS 2024 Service Pack 1 beschikbaar voor gebruikers?

Naar verwachting is dat 12 februari 2024.

Bekijken What's New in SOLIDWORKS 2024

De livestream terugkijken

Ben je nieuwsgierig naar alle verbeteringen en vernieuwingen in de software? De livestream ‘What’s New in SOLIDWORKS 2024 & 3DEXPERIENCE kijk je eenvoudig terug via onderstaande link. Veel kijkplezier!

Bekijk de livestream terug >

Assemblies

Is er een eenvoudige manier om op de ronde ring zettingen te maken in plaats van walsen?

In dat geval zou je het model op een andere manier moeten opbouwen. Bijvoorbeeld met de Base Flange bewerking.

Drawings

Kun je de kettingmaten ook afzonderlijk verplaatsen? Nu is het vaak onbruikbaar omdat het niet mogelijk is en de afmetingen soms verspreid worden over de view.

Er zijn twee mogelijkheden. Enerzijds door met de rechtermuisknop op de maat te klikken en vervolgens te kiezen voor ‘remove from chain’. Anderzijds kun je kiezen voor een rechtermuisklik op de maat en kiezen voor ‘break alignment’.

3DEXPERIENCE®

Als een bestand via 3DEXPERIENCE® met meerdere personen tegelijk wordt gedeeld en er wordt door iemand gereageerd. Krijgt dan alleen de verzender die reactie te zien, of ook de andere personen?

Iedereen die toegang heeft tot het model heeft ook de mogelijkheid om reacties te kunnen inzien.

Als ik een bestand wil delen met meerdere potentiële leveranciers is het niet wenselijk dat zij elkaars opmerkingen zien. Of dat zij weten dat het met anderen is gedeeld. Is dat ook af te schermen?

Dat kan, maar dan zou je per gebruiker een export moeten maken.

Heb je vragen over Design & Engineering?

Of hebben we naar aanleiding van deze pagina je interesse gewekt? Neem contact met ons op en we vertellen je graag alles. 

Contact met CAD2M'er
Contact Bas CAD2M

Dit vind je vast ook interessant

Product lifecycle management CAD2M
Wat is een Bill of Material (BOM)?

Wat is een Bill of Material (BOM)?

In de maakindustrie kunnen we niet om de Bill of Material heen. Want voor ieder product dat je om je heen ziet, bestaat er een stuklijst, zoals we de Bill of Material ook wel noemen. Hierin staat alles wat je nodig hebt om het product te kunnen maken. Het kan dus gaan over de grondstoffen, maar ook over welke machines in welke volgorde nodig zijn om tot het eindproduct te komen.