Home > Kenniscentrum > SOLIDWORKS CircuitWorks

SOLIDWORKS CircuitWorks

29/07/2021

SOLIDWORKS-CircuitWorks

SOLIDWORKS CircuitWorks overbrugt de kloof tussen SOLIDWORKS 3D CAD en Electrical Computer-Aided-Design (ECAD) systemen. Dat doet deze Add-in door intuïtieve gereedschappen te bieden. Daarmee wordt de gebruiker in staat gesteld om Printed Circuit Board (PCB) ontwerpen te importeren én te exporteren tussen SOLIDWORKS en ECAD systemen.

CircuitWorks is bi-directioneel. Zodoende kan je SOLIDWORKS parts en samenstellingen exporteren vanuit SOLIDWORKS 3D CAD naar de CircuitWorks interface. Indien nodig, wijzig je deze bestanden wanneer je maar wilt en sla je ze op als IDF-bestanden, zodat het door een ECAD systeem wordt herkend.

De functionaliteit van SOLIDWORKS CircuitWorks

Met CircuitWorks ontwerp je 3D CAD bestanden vanuit bestandsformaten die door ECAD systemen worden geschreven. ECAD staat voor Electrical Computer Aided Design, oftewel: elektrisch ontwerpen. SOLIDWORKS CircuitWorks ondersteunt het bestandstype ‘Intermediate Data Format’ (IDF). Dit bestandstype wordt door een grote verscheidenheid aan ECAD-systemen gebruikt voor het ontwerpen van een PCB.

De voordelen van SOLIDWORKS 3D CAD en CircuitWorks

CircuitWorks gebruikt de informatie in IDF of PADS ASCII bestanden, om een volledig gedetailleerde 3D CAD samenstelling – zoals een PCB met bijbehorende componenten – te produceren. Met SOLIDWORKS CircuitWorks kun je onder meer:

 

 • Controleer op storing
  Gebruikers kunnen op eventuele storingen controleren tussen de printplaat, welke is ontworpen in een ECAD systeem, en de behuizing. De behuizing wordt ontworpen in een 3D CAD systeem. Wanneer er een storing plaatsvindt, kunnen bijvoorbeeld de posities van de componenten gewijzigd worden. Deze verandering wordt opgeslagen en meegenomen naar het ontwerp in het ECAD systeem.

 

 • Prototyping
  Digitale prototypes ontwikkel je door gebruik te maken van SOLIDWORKS 3D CAD- en CircuitWorks modellen.

 

 • Creëer complexe printplaat vormen
  De vorm en de grootte van een PCB wordt bepaald door het product waar de printplaat een onderdeel van is. Door de behuizing van het product te ontwerpen in SOLIDWORKS 3D CAD, ontwerp je de vorm van de printplaat zeer nauwkeurig. Het exporteren van een SOLIDWORKS 3D CAD ontwerp naar een ECAD systeem wordt met CircuitWorks gestroomlijnd.

 

 • Productie
  CircuitWorks voegt ECAD informatie toe aan SOLIDWORKS samenstellingen. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt om annotaties toe te voegen. Denk hierbij aan zoals verwijzingen in tekeningen, die worden ingezet als hulpmiddel, voor het vervaardigen van de printplaat.

 

 • Product Data beheer
  Leg alle informatie die wordt gecreëerd tussen de CAD- en ECAD systemen vast in een PDM systeem, zoals SOLIDWORKS PDM. Zo werk je altijd met de juiste informatie.

 

 • Analyse
  Analyseer de temperatuur, frequentie, valtest, vermoeiing én stroming van het CircuitWorks model, met SOLIDWORKS Simulation. De informatie die daaruit voortkomt helpt je bij de juiste positie van de printplaat. Maar ook bij de optimale vorm.

Wij helpen je graag met design- & engineering

De mogelijkheden met CAD2M zijn eindeloos en geen vraag is ons te gek. Neem contact op en we leggen je alles uit. 

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant