Selecteer een pagina
Home > Kenniscentrum > Maak je eigen kleurenstaal in SOLIDWORKS

Maak je eigen kleurenstaal in SOLIDWORKS

18/07/2018

Color Swatches SOLIDWORKS

Als je kleuren toevoegt aan je SOLIDWORKS documenten, kun je deze selecteren van een standaard kleurenstaal. Vaak willen gebruikers echter hun eigen kleuren toevoegen. Dit kan een bedrijfsspecifieke kleur zijn, of gebaseerd op de internationale kleurenstandard RAL. In het geval van een RAL kleur is de RGB code makkelijk te vinden. Deze kan in SOLIDWORKS worden ingevoerd om de gewenste RAL kleur te krijgen. Als je geen eigen kleurenstaal maakt, kan het een tijdrovende taak zijn om de kleuren iedere keer in te voeren. Op deze pagina laten we je zien hoe je een eigen kleurstaal maakt. Dit kan veel tijd besparen in het toevoegen van kleuren aan onderdelen.

Stap 1: Create New Swatch in de Color PropertyManager.

Stap 2: Geef een naam op voor je kleurenstaal en klik op save. De kleurstaal is nu toegevoegd, maar nog wel leeg.

Stap 3: Je kunt nu starten met het vullen van de kleurstaal. Kies een kleur of voer een RGB code in. Selecteer hierna Add Current Color to Swatch.

Stap 4: Herhaal de vorige stap totdat je kleurstaal compleet is. Als je een kleur wilt verwijderen van de staal, selecteer dan Remove Selected Swatch Color. 

Color Swatches SOLIDWORKS

Heb je vragen over Design & Engineering?

Of hebben we naar aanleiding van deze pagina je interesse gewekt? Neem contact met ons op en we vertellen je graag alles. 

Contact met CAD2M'er
Contact Bas CAD2M

Dit vind je vast ook interessant

Product lifecycle management CAD2M
Wat is een Bill of Material (BOM)?

Wat is een Bill of Material (BOM)?

In de maakindustrie kunnen we niet om de Bill of Material heen. Want voor ieder product dat je om je heen ziet, bestaat er een stuklijst, zoals we de Bill of Material ook wel noemen. Hierin staat alles wat je nodig hebt om het product te kunnen maken. Het kan dus gaan over de grondstoffen, maar ook over welke machines in welke volgorde nodig zijn om tot het eindproduct te komen.