Selecteer een pagina
Home > Kenniscentrum > Maak je eigen kleurenstaal in SOLIDWORKS

Maak je eigen kleurenstaal in SOLIDWORKS

18/07/2018

Color Swatches SOLIDWORKS

Als je kleuren toevoegt aan je SOLIDWORKS documenten, kun je deze selecteren van een standaard kleurenstaal. Vaak willen gebruikers echter hun eigen kleuren toevoegen. Dit kan een bedrijfsspecifieke kleur zijn, of gebaseerd op de internationale kleurenstandard RAL. In het geval van een RAL kleur is de RGB code makkelijk te vinden. Deze kan in SOLIDWORKS worden ingevoerd om de gewenste RAL kleur te krijgen. Als je geen eigen kleurenstaal maakt, kan het een tijdrovende taak zijn om de kleuren iedere keer in te voeren. Op deze pagina laten we je zien hoe je een eigen kleurstaal maakt. Dit kan veel tijd besparen in het toevoegen van kleuren aan onderdelen.

Stap 1: Create New Swatch in de Color PropertyManager.

Stap 2: Geef een naam op voor je kleurenstaal en klik op save. De kleurstaal is nu toegevoegd, maar nog wel leeg.

Stap 3: Je kunt nu starten met het vullen van de kleurstaal. Kies een kleur of voer een RGB code in. Selecteer hierna Add Current Color to Swatch.

Stap 4: Herhaal de vorige stap totdat je kleurstaal compleet is. Als je een kleur wilt verwijderen van de staal, selecteer dan Remove Selected Swatch Color. 

Color Swatches SOLIDWORKS

Wij helpen je graag met design- & engineering

De mogelijkheden met CAD2M zijn eindeloos en geen vraag is ons te gek. Neem contact op en we leggen je alles uit. 

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant

DriveWorks World
DriveWorks World 2023

DriveWorks World 2023

Recent werd het jaarlijkse DriveWorks World evenement georganiseerd. Reseller en klant werden getrakteerd op tal van verschillende online sessies, waarin onder meer verteld werd waar DriveWorks naar toe wilt en wat de vernieuwingen zijn binnen de oplossing.