Selecteer een pagina
Home > Kenniscentrum > SOLIDWORKS FeatureWorks

SOLIDWORKS FeatureWorks

03/09/2021

SOLIDWORKS FeatureWorks

SOLIDWORKS FeatureWorks is een Add-in voor SOLIDWORKS Standard, Professional en Premium. Wanneer bestanden worden uitgewisseld tussen verschillende 3D CAD pakketten, kan het moeilijk zijn om te achterhalen met welke features is gewerkt in het originele bestand. FeatureWorks verzamelt alle ontwerp data én herkent de SOLIDWORKS features vanuit standaard bestandsformaten, zoals STEP, IGES®, SAT (ACIS®), VDA-FS, en Parasolid® bestanden. Kortom: wanneer je een 3D ontwerp importeert dat met een ander 3D CAD pakket is ontworpen, kun je met FeatureWorks direct achterhalen hoe het ontwerp is opgebouwd.

Wat kun je met SOLIDWORKS FeatureWorks?

Features herkennen, zo eenvoudig is het. Met de oplossing van SOLIDWORKS FeatureWorks is het voor 3D CAD gebruikers eenvoudiger om 3D ontwerpen te delen tussen SOLIDWORKS en andere CAD systemen. Wanneer bestanden geïmporteerd worden in SOLIDWORKS, gaat SOLIDWORKS FeatureWorks intelligent om met statische geometrische gegevens. De oplossing herkent ze en maakt ze vervolgens klaar voor gebruik in SOLIDWORKS 3D CAD.

Je kunt het geïmporteerde 3D CAD bestand dan volledig naar wens bewerken. Want bijvoorbeeld functies als gaten, snede, ribben en afschuiningen zijn volledig aan te passen. Ook kun je op ieder gewenst moment nieuwe features creëren en toevoegen aan het bestand.

Welke features worden herkent door SOLIDWORKS FeatureWorks?

Denk aan ribben en draft functies, constante en variabele radius fillets en afschuining. Denk ook aan extrusie functies zoals nokken en uitsparingen van de schets entiteiten: lijnen, cirkels, en circulaire bogen. Maar ook draaiende features zoals conische en cilindrische, plaatwerk functies waaronder edge flange, schets en buigen. Elk standaard gat type, zoals simpel, conische en verzonken, gat patroon herkenning (lineaire, rechthoekig en ronde) én wanddikte features zoals uniform wand en alleen binnen- wanddikte.

Heb je vragen over Design & Engineering?

Of hebben we naar aanleiding van deze pagina je interesse gewekt? Neem contact met ons op en we vertellen je graag alles. 

Contact met CAD2M'er
Contact Bas CAD2M

Dit vind je vast ook interessant

Product lifecycle management CAD2M
Wat is een Bill of Material (BOM)?

Wat is een Bill of Material (BOM)?

In de maakindustrie kunnen we niet om de Bill of Material heen. Want voor ieder product dat je om je heen ziet, bestaat er een stuklijst, zoals we de Bill of Material ook wel noemen. Hierin staat alles wat je nodig hebt om het product te kunnen maken. Het kan dus gaan over de grondstoffen, maar ook over welke machines in welke volgorde nodig zijn om tot het eindproduct te komen.