Selecteer een pagina
Home > Kenniscentrum > SOLIDWORKS FeatureWorks

SOLIDWORKS FeatureWorks

03/09/2021

SOLIDWORKS FeatureWorks

SOLIDWORKS FeatureWorks is een Add-in voor SOLIDWORKS Standard, Professional en Premium. Wanneer bestanden worden uitgewisseld tussen verschillende 3D CAD pakketten, kan het moeilijk zijn om te achterhalen met welke features is gewerkt in het originele bestand. FeatureWorks verzamelt alle ontwerp data én herkent de SOLIDWORKS features vanuit standaard bestandsformaten, zoals STEP, IGES®, SAT (ACIS®), VDA-FS, en Parasolid® bestanden. Kortom: wanneer je een 3D ontwerp importeert dat met een ander 3D CAD pakket is ontworpen, kun je met FeatureWorks direct achterhalen hoe het ontwerp is opgebouwd.

Wat kun je met SOLIDWORKS FeatureWorks?

Features herkennen, zo eenvoudig is het. Met de oplossing van SOLIDWORKS FeatureWorks is het voor 3D CAD gebruikers eenvoudiger om 3D ontwerpen te delen tussen SOLIDWORKS en andere CAD systemen. Wanneer bestanden geïmporteerd worden in SOLIDWORKS, gaat SOLIDWORKS FeatureWorks intelligent om met statische geometrische gegevens. De oplossing herkent ze en maakt ze vervolgens klaar voor gebruik in SOLIDWORKS 3D CAD.

Je kunt het geïmporteerde 3D CAD bestand dan volledig naar wens bewerken. Want bijvoorbeeld functies als gaten, snede, ribben en afschuiningen zijn volledig aan te passen. Ook kun je op ieder gewenst moment nieuwe features creëren en toevoegen aan het bestand.

Welke features worden herkent door SOLIDWORKS FeatureWorks?

Denk aan ribben en draft functies, constante en variabele radius fillets en afschuining. Denk ook aan extrusie functies zoals nokken en uitsparingen van de schets entiteiten: lijnen, cirkels, en circulaire bogen. Maar ook draaiende features zoals conische en cilindrische, plaatwerk functies waaronder edge flange, schets en buigen. Elk standaard gat type, zoals simpel, conische en verzonken, gat patroon herkenning (lineaire, rechthoekig en ronde) én wanddikte features zoals uniform wand en alleen binnen- wanddikte.

Wij helpen je graag met design- & engineering

De mogelijkheden met CAD2M zijn eindeloos en geen vraag is ons te gek. Neem contact op en we leggen je alles uit. 

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant

DriveWorks World
DriveWorks World 2023

DriveWorks World 2023

Recent werd het jaarlijkse DriveWorks World evenement georganiseerd. Reseller en klant werden getrakteerd op tal van verschillende online sessies, waarin onder meer verteld werd waar DriveWorks naar toe wilt en wat de vernieuwingen zijn binnen de oplossing.