Selecteer een pagina
Home > Kenniscentrum > SOLIDWORKS gebruiken op een Mac? Zo is het mogelijk

SOLIDWORKS gebruiken op een Mac? Zo is het mogelijk

17/08/2023

SOLIDWORKS en Microsoft Windows gaan hand in hand, maar geldt dat eigenlijk ook voor macOS van Apple? Er zijn altijd veel vragen over de compatibiliteit van SOLIDWORKS 3D CAD met Mac. Met dit artikel hopen we meer duidelijkheid rondom dit thema te scheppen.
Als Apple-gebruiker vraag je je wellicht af: “Is het mogelijk om SOLIDWORKS op een Mac te gebruiken?” Het goede nieuws: Ja, je kunt SOLIDWORKS op een Mac gebruiken. Hoewel dit voorheen alleen via een omweg mogelijk was, heb je sinds de komst van 3DEXPERIENCE® meer mogelijkheden tot je beschikking. Lees hier wat je opties zijn.

Compatibiliteit van SOLIDWORKS met Mac: wat je moet weten

Tot de komst van 3DEXPERIENCE® kon je alleen via een omweg in SOLIDWORKS ontwerpen op je MacBook. SOLIDWORKS is ontwikkeld voor Windows en kan niet direct op macOS draaien. Hiervoor moet je eerst Windows naast macOS op je Apple pc installeren via Boot Camp, of door middel van een virtualisatie-applicatie als Parallels een virtuele Windows omgeving creëren binnen macOS.
Beide opties worden echter niet officieel vanuit de softwareleverancier ondersteund en kunnen problemen met zich meebrengen, vooral op het gebied van grafische prestaties. Daarnaast wordt Boot Camp niet langer ondersteund door Apple-producten met een M1- of M2-chip.

Nu we steeds meer in de cloud werken en dus ook cloud-oplossingen tot onze beschikking hebben, gaat er een wereld vol mogelijkheden voor ons open. Via het 3DEXPERIENCE® platform kun je ontwerpen in de cloud. Ook op je Mac.

Mogelijkheden om SOLIDWORKS op Mac te gebruiken

In totaal heb je drie opties wanneer je SOLIDWORKS op je MacBook wilt gebruiken:
 

  • Via bovengenoemde omweg, maar dit is niet ideaal.
  • Volledig in de cloud via SOLIDWORKS Cloud: met de rollen 3D Creator en 3D Sculptor maak je eenvoudige parametrische en vrije vorm ontwerpen in de cloud. Ook krijg je toegang tot de rollen 3D SheetMetal Creator en 3D Structure Creator. De functionaliteiten zijn echter minder uitgebreid dan bij SOLIDWORKS 3D CAD.
  • 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS: deze oplossing zit tussen SOLIDWORKS 3D CAD en SOLIDWORKS Cloud in. De SOLIDWORKS software moet je nog steeds lokaal op je pc installeren, waardoor je wederom tegen hetzelfde probleem aanloopt. Wel kun je met 3D Creator en/of 3D Sculptor (afhankelijk van het pakket dat je kiest) in de cloud ontwerpen.
Wil je toch de on premise versie van SOLIDWORKS op je pc installeren, bijvoorbeeld omdat je ingewikkelde ontwerpen wilt kunnen maken? En wil je dit op een manier doen die officieel door de softwareleverancier wordt ondersteund? Dan is ons advies om een Windows pc te kopen met de juiste systeemvereisten. Zo weet je zeker dat de software optimaal functioneert en profiteer je tevens van support en ondersteuning.

SOLIDWORKS op je Mac? Onze CAD2M’ers denken met je mee

Bij CAD2M helpen we je graag met SOLIDWORKS voor Mac. Welke mogelijkheid het beste is, hangt af van je individuele wensen en verwachtingen. Wil je ingewikkelde designs maken of volstaan simpele ontwerpen? Wij denken graag met je mee! Bespreek de beste oplossing voor jouw bedrijf met een CAD2M’er. Neem contact met ons op.

Heb je vragen over Design & Engineering?

Of hebben we naar aanleiding van deze pagina je interesse gewekt? Neem contact met ons op en we vertellen je graag alles. 

Contact met CAD2M'er
Contact Bas CAD2M

Dit vind je vast ook interessant

Product lifecycle management CAD2M
Wat is een Bill of Material (BOM)?

Wat is een Bill of Material (BOM)?

In de maakindustrie kunnen we niet om de Bill of Material heen. Want voor ieder product dat je om je heen ziet, bestaat er een stuklijst, zoals we de Bill of Material ook wel noemen. Hierin staat alles wat je nodig hebt om het product te kunnen maken. Het kan dus gaan over de grondstoffen, maar ook over welke machines in welke volgorde nodig zijn om tot het eindproduct te komen.