Selecteer een pagina
Home > Kenniscentrum > SOLIDWORKS onderhoud stopzetten? Dit zijn de gevolgen.

SOLIDWORKS onderhoud stopzetten? Dit zijn de gevolgen.

01/10/2021

Bij de aanschaf van één of meerdere SOLIDWORKS licenties wordt er altijd een onderhoudscontract afgesloten. Hierdoor werk je altijd met de meest actuele versie van SOLIDWORKS, heb je recht op support en zijn er nog meer voordelen. Maar wat gebeurt er als je jouw onderhoud stop zet? In dit artikel lees je er meer over.
Stockfoto CAD2M offerte

Wat als je geen SOLIDWORKS service (meer) hebt en dit opnieuw wilt activeren?

In het verleden betaalde je altijd de zogeheten backdating fee bij het opnieuw activeren van het onderhoud. Je betaalde de prijs voor de maanden dat je licentie uit onderhoud was, met een maximum van 36 maanden (drie jaar). De kosten voor de periode dat je geen onderhoudscontract had, werden alsnog in rekening gebracht.

Maar hoe zit dat tegenwoordig? Er verandert namelijk veel in de wereld van design- en engineering. Neem bijvoorbeeld de beweging richting werken in de cloud.

Mede daarom is besloten om de regels die gelden bij het opnieuw activeren van onderhoud te wijzigen voor bestaande SOLIDWORKS licenties. Het is vanaf heden namelijk niet meer mogelijk om met bestaande licenties terug te gaan in onderhoud, wanneer je eenmaal hebt gekozen om het onderhoud stop te zetten.

Natuurlijk zijn er wel andere manieren om altijd te profiteren van de voordelen van onderhoud. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een SOLIDWORKS Term licentie. We informeren je hier graag over.

bert CAD2M

Leuk dat deze CAD2M update je interesse heeft gewekt

Geen vraag is ons te gek! Neem contact met ons op en we vertellen je alles over ons en onze oplossingen. Gaan wij samen groeien?

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant

Foutmelding update SOLIDWORKS 2024
Bug in SOLIDWORKS 2024 update

Bug in SOLIDWORKS 2024 update

Er is een bug aangetroffen in de SOLIDWORKS 2024 update, waardoor klanten die hun standalone licentie(s) willen updaten, mogelijk een foutmelding krijgen en de software niet meer kunnen openen. Dit is gelukkig eenvoudig te omzeilen met de juiste stappen. Lees hier hoe je dat doet.