Selecteer een pagina
Home > Kenniscentrum > SOLIDWORKS Tip: Auto Arrange voor afmetingen

SOLIDWORKS Tip: Auto Arrange voor afmetingen

13/07/2018

SOLIDWORKS Annotations

Voeg je wel eens automatisch maten toe via Import Annotations en staan deze maten dan niet op de gewenste positie op de Drawing? Of plaats je via Smart Dimensions in de Drawing omgeving veel maten in één handeling en lijn je deze in een latere stap pas uit? Dan is de functie Auto Arrange een handige tip voor jou! Op deze pagina leggen we uit hoe je de functie inzet.

Stel we hebben een Drawing met een aantal geïmporteerde en zelf geplaatste maten er op:

SOLIDWORKS Annotations

Om deze maten uit te lijnen selecteer je alle maten, dit gaat het makkelijkste met een box selectie:

SOLIDWORKS Annotations

Let vervolgens goed op. Als je de boxselectie hebt gemaakt staat er naast je muis het volgende icoontje. Maar beweeg je muis niet, want dan is deze weg.

SOLIDWORKS Annotations

Als je met de muis naar dit icoon toe beweegt opent het volgende menu. Dit gebeurt pas als je bijna met de muis over het icoon heen gaat.

SOLIDWORKS Annotations

Dit knopje links onderin dit venster is de knop voor Auto Arrange.

SOLIDWORKS Annotations

Hiermee worden de maten een stuk beter uitgelijnd dan ze waren: maten staan niet meer over elkaar heen én ze worden buiten het model, maar binnen de tekening geplaatst.

SOLIDWORKS Annotations

Heb je vragen over Design & Engineering?

Of hebben we naar aanleiding van deze pagina je interesse gewekt? Neem contact met ons op en we vertellen je graag alles. 

Contact met CAD2M'er
Contact Bas CAD2M

Dit vind je vast ook interessant

Product lifecycle management CAD2M
Wat is een Bill of Material (BOM)?

Wat is een Bill of Material (BOM)?

In de maakindustrie kunnen we niet om de Bill of Material heen. Want voor ieder product dat je om je heen ziet, bestaat er een stuklijst, zoals we de Bill of Material ook wel noemen. Hierin staat alles wat je nodig hebt om het product te kunnen maken. Het kan dus gaan over de grondstoffen, maar ook over welke machines in welke volgorde nodig zijn om tot het eindproduct te komen.