Home > Kenniscentrum > SOLIDWORKS Visualize VS. Photoview 360

SOLIDWORKS Visualize VS. Photoview 360

08/08/2018

Kenniscentrum

Vanaf SOLIDWORKS Professional is de Photoview 360 render tool geïntegreerd, waarmee je afbeeldingen kunt maken van het model. Soms ontstaat de (onterechte) indruk dat Visualize een verbeterde versie van Photoview 360 is. Het gaat hier echter om twee aparte tools, die een andere groep gebruikers bedient. Wat is nu precies het verschil tussen deze twee software pakketten? We leggen het je graag uit.

Photoview 360

Deze tool wordt vooral ingezet door de SOLIDWORKS gebruiker die praktische afbeeldingen nodig heeft en gebruikt voor bijvoorbeeld overleggen met de engineeringsmanager. De modellen moeten er realistisch uitzien, maar het hoeven geen perfecte afbeeldingen te zijn. Het voordeel van Photoview 360 is dat het model nog eenvoudig aangepast kan worden, omdat de tool binnen SOLIDWORKS geïntegreerd is. Andere voordelen zijn dat de belichting uitgebreid kan worden ingesteld en dat je eenvoudig verschillende lichtinvallen kunt vergelijken.
photoview360
SOLIDWORKS Visualize

Visualize

SOLIDWORKS Visualize wordt gebruikt om levensechte afbeeldingen te maken voor o.a. verkopers, brochures of websites. De producten moeten daarom (nagenoeg) realistisch lijken en het ontwerp moet al bijna klaar zijn vóórdat Visualize wordt ingezet. Aanpassingen maken is minder eenvoudig, omdat Visualize een apart programma is, alhoewel het model wél vanuit SOLIDWORKS wordt geüpdatet. Het renderen vanuit Visualize gaat vaak sneller dan met Photoview 360, omdat Visualize al aan het begin van de rendering de ruis uit het model haalt én omdat Visualize gebruikt maakt van de grafische kaart (GPU) bij het berekenen van de render.

Conclusie

Beide tools kunnen van pas komen in het ontwerpproces, maar ieder op een ander moment. Photoview 360 komt al vroeg in het proces aan de orde, hiermee maak je een minder commerciële afbeelding als praatplaatje voor de engineeringsafdelingen. Pas als het ontwerp (grotendeels) klaar is, komt Visualize om de hoek kijken. Hiermee maak je wél commerciële afbeeldingen, die gebruikt kunnen worden door o.a. verkoop- en marketingmedewerkers.

Wij helpen je graag met design- & engineering

De mogelijkheden met CAD2M zijn eindeloos en geen vraag is ons te gek. Neem contact op en we leggen je alles uit. 

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant