Selecteer een pagina
Home > Kenniscentrum > Surface bodies toevoegen aan een drawing in SOLIDWORKS

Surface bodies toevoegen aan een drawing in SOLIDWORKS

02/07/2018

Surface op drawing SOLIDWORKS
Surfaces, ook wel surface bodies genoemd, worden niet standaard weergegeven op een Drawing in SOLIDWORKS. Ook al zijn ze in de part wel zichtbaar. Op deze pagina leggen we in het kort uit hoe je deze surface bodies tóch op de drawing krijgt. In het voorbeeld hieronder staan in totaal vijf bodies. De letters zijn solids en het getal 2 is een surface body, zoals ook te zien is in de tree aan de linkerzijde.

SOLIDWORKS surface op drawing

In de onderstaande afbeelding zien we dat wanneer we dit part op tekening zetten, de surface body niet zien.

SOLIDWORKS surface op drawing body niet zichtbaar

Surface bodies worden namelijk in de Drawing omgeving gezien als “Reference Geometry”, net als Planes en Axis die achteraf zijn toegevoegd. Via de functie Annotations > Model Items kunnen surfaces alsnog geïmporteerd worden.

SOLIDWORKS surface op drawing body niet zichtbaar

Deselecteer nu Marked for drawing. Deze knop staat standaard op ‘aan’ en zorgt dat de maten die gemarkeerd zijn voor de drawing worden geïmporteerd. We willen nu echter surfaces importeren en géén maten. Kies verder in het drop down menu bij Source dat het hele model de “bron” is waar de eigenschappen uitgehaald moeten worden.

Surface op drawing model items

Selecteer vervolgens bij Reference Geometry Surfaces.

Surface op drawing reference geometry

Na het accepteren van de “Import Annotations” functie wordt het getal twee wel zichtbaar, zoals je in de afbeelding rechts kunt zien.

Surface bodies in SOLIDWORKS

Heb je vragen over Design & Engineering?

Of hebben we naar aanleiding van deze pagina je interesse gewekt? Neem contact met ons op en we vertellen je graag alles. 

Contact met CAD2M'er
Contact Bas CAD2M

Dit vind je vast ook interessant