Selecteer een pagina
Home > Kenniscentrum > Thuiswerken met SOLIDWORKS

Thuiswerken met SOLIDWORKS

22/03/2020

Kenniscentrum

Wanneer je niet op je vaste werkplek zit met collega’s om je heen, kun je als engineer tegen een aantal uitdagingen aanlopen. Je bent niet de enige en niet de eerste. Ontdek op deze pagina een aantal tips voor thuis- of extern werken met SOLIDWORKS.

SOLIDWORKS thuis, óf extern gebruiken

SOLIDWORKS mag zo vaak geïnstalleerd worden als je wilt, alleen kan de licentie maar op één computer tegelijk actief staan. Met de licentie kan dus geschoven worden. Hoe je dit kunt doen hangt af van jouw licentievorm. Hieronder leggen we eenvoudig per verschillende licentie vorm toe hoe je deze thuis kunt gebruiken.

SOLIDWORKS kan gedownload worden uit de Customer portal. Vergeet niet in te loggen om te kunnen downloaden. Heb je nog geen account? Volg dan de onderstaande stappen.

Thuis of extern een standalone licentie gebruiken

Maak je gebruik van een standalone licentie (een vaste licentie die geen gebruik maakt van een licentie manager)? Dan kun je de licentie loskoppelen van je computer en terug zetten op de licentie manager van SOLIDWORKS.

Let op: Kijk voordat je de licentie loskoppelt voor de zekerheid welke licentie je nu gebruikt, zodat je zeker weet dat je de juiste licentie invult bij de computer thuis of waar je wilt gaan werken. Je kunt de huidige licentie vinden bij: Help -> About SOLIDWORKS…

SOLIDWORKs huidige licentie vinden

Klik vervolgens op ‘show serial number’ om het licentie nummer van 24 karakters zichtbaar te maken.

SOLIDWORKS show serial number

Als je zeker weet welk licentie nummer je gebruikt, geef je hem vrij door hierheen te gaan in de menu structuur:


Help -> Licenses -> Deactivate…

SOLIDWORKS Licentie deactiveren

Op de computer waar je SOLIDWORKS gaat gebruiken kan tijdens de installatie jouw huidige nummer ingevoerd worden bij de 2e stap in de installatie. Of pas de installatie aan zodat je het nummer kunt veranderen naar het nummer dat je net vrijgegeven hebt. Dit kun je doen door in het configuratiescherm de installatie te wijzigen.

SOLIDWORKS installatie

De installatie manager start dan op, kies hier voor “Modify your installation” bij de 2e pagina kun je het serienummer vervangen door deze te plakken in het eerste veld:

SOLIDWORKS installatie manager

Heb je vragen over Design & Engineering?

Of hebben we naar aanleiding van deze pagina je interesse gewekt? Neem contact met ons op en we vertellen je graag alles. 

Contact met CAD2M'er
Contact Bas CAD2M

Dit vind je vast ook interessant

Product lifecycle management CAD2M
Wat is een Bill of Material (BOM)?

Wat is een Bill of Material (BOM)?

In de maakindustrie kunnen we niet om de Bill of Material heen. Want voor ieder product dat je om je heen ziet, bestaat er een stuklijst, zoals we de Bill of Material ook wel noemen. Hierin staat alles wat je nodig hebt om het product te kunnen maken. Het kan dus gaan over de grondstoffen, maar ook over welke machines in welke volgorde nodig zijn om tot het eindproduct te komen.