Selecteer een pagina
Home > Kenniscentrum > Veranderingen binnen de DraftSight software

Veranderingen binnen de DraftSight software

29/03/2019

Sinds 2019 zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd binnen de DraftSight versies. Reden daarvoor is een verbeterslag van kwaliteit, door middel van verdieping in de commerciële versies. Lees alles over de veranderingen binnen DraftSight.
Draftsight interface

Sinds 2019 zijn er een aantal veranderingen binnen de DraftSight software doorgevoerd, waarover wij je graag verder informeren. Zo biedt de software sindsdien je onder meer een volledige 3D DWG functionaliteit én integratie met 3DEXPERIENCE®, maar is de versie die je niks kost helaas geschrapt. Op deze pagina vertellen we je meer over de belangrijkste veranderingen.

Draftsight 2D tekenprogramma

Het programma DraftSight is een 2D tekenprogamma, ontwikkeld door Dassault Systèmes. Je kunt er 2D tekeningen mee maken of bestaande 2D data omzetten in een nieuw (3D) ontwerp. In het verleden bestond er enerzijds een basisversie, waarvan je kosteloos gebruik kon maken, en anderzijds een betaalde versie met aanvullende functionaliteiten.

Sinds de versie die in 2020 gelanceerd werd, is er besloten om meer kwaliteit te bieden in vernieuwde, commerciële versies, door de focus volledig op deze versies te leggen. Dit betekent dat de gratis versie sindsdien niet meer beschikbaar is. 

De DrafSight mogelijkheden

Ieder DraftSight pakket biedt een specifieke set functionaliteiten. Een aantal van deze functionaliteiten zijn:

  • 2D tekenen en 3D design voor tekenen, modelleren, prototyping, produceren, lasersnijden en 3D printen.
  • Technische support en netwerklicenties voor bedrijven.
  • Uitgebreide 3D DWG design- en constraintmogelijkheden.
  • API mogelijkheden.

Lees meer over DraftSight >

Draftsight interface

Inmiddels is er onderscheid gemaakt in een drietal DraftSight versies (Standaard, Professional & Premium), die via de DraftSight portal te verkrijgen zijn. Ook bestaan er een tweetal DraftSight Enterprise (Enterprise & Enterprise Plus) versies, waarbij je toegang krijgt tot de CAD2M extra’s, zoals de Helpdesk. Wanneer je wilt starten met DraftSight Enterprise, kun je terecht op de desbetreffende pagina.

Lees meer over DraftSight Enterprise >

Dit vind je vast ook interessant