Home > Kenniscentrum > Wat is SOLIDWORKS Costing?

Wat is SOLIDWORKS Costing?

22/04/2021

SOLIDWORKS Costing

SOLIDWORKS Costing helpt je bij het berekenen van de kosten om plaatwerk en de bewerkte delen te maken. SOLIDWORKS Costing automatiseert de calculatie en het opstellen van offertes, waardoor je tijd en ontwikkelingskosten bespaart. Met SOLIDWORKS Costing vermijd je het herontwerpen van modellen en verhoog je de productiviteit, door je ontwerpen continue te controleren op je vooraf opgestelde kostprijs doel. Gebruik de geautomatiseerde kostprijsberekening tool, die volledig is geïntegreerd in SOLIDWORKS 3D CAD.

Doordat de geautomatiseerde kostprijsberekening tool van SOLIDWORKS volledig is geïntegreerd met de 3D CAD oplossing, zijn ontwerpers en engineers in staat om de productie kosten van hun ontwerpen te spiegelen aan de vooraf opgestelde doelen omtrent de kostprijs. Fabrikanten kunnen de SOLIDWORKS kostprijs berekening applicatie óók gebruiken om hun offerte proces te automatiseren. 

Met SOLIDWORKS Costing kun je..

 • productie kostprijsberekeningen en offerte processen automatiseren;
 • de productiekosten voor plaatwerk en bewerkte delen met automatische updates beoordelen, telkens wanneer het ontwerp wordt gewijzigd;
 • je productie instellingen aanpassen;
 • specifieke kosten invoeren voor je bedrijf, industrie of regio;
 • het ontwerp optimaliseren wat betreft functionaliteiten, kosten en milieu-impact;
 • je ontwerp veranderen of verwijderen óf het materiaal wijzigen, op basis van de resultaten die gegenereerd zijn door simulatie applicaties uit je SOLIDWORKS 3D CAD pakket.
 • SOLIDWORKS Costing

  Wij helpen je graag met design- & engineering

  De mogelijkheden met CAD2M zijn eindeloos en geen vraag is ons te gek. Neem contact op en we leggen je alles uit. 

  Contact met CAD2M'er

  Dit vind je vast ook interessant