Selecteer een pagina
Home > Kenniscentrum > Wat kost SOLIDWORKS?

Wat kost SOLIDWORKS?

08/01/2024

'Wat kost SOLIDWORKS?' is één van de meestgestelde vragen over SOLIDWORKS 3D CAD tijdens het eerste contact. We kunnen ons goed voorstellen dat je benieuwd bent naar de prijs van SOLIDWORKS. In dit artikel vertellen we je graag meer over de verschillende opties die je hebt.

Hoewel SOLIDWORKS naast 3D CAD ook uit andere oplossingen bestaat voor onder meer simuleren, PDM en PLM, wordt met de vraag ‘Wat kost SOLIDWORKS?’ vaak SOLIDWORKS 3D CAD bedoeld. Hoeveel SOLIDWORKS precies kost, is afhankelijk van de licentie – Standard, Professional of Premium – maar ook de licentievorm die je kiest: kopen of huren. Aan iedere oplossing hangt een ander prijskaartje, variërend van circa € 1.000,- tot ongeveer € 13.000,-

CAD2M is een officiële SOLIDWORKS Reseller

Hierdoor profiteer jij altijd van het beste aanbod. Met meer dan 30 jaar aan ervaring staan wij klaar om te ontdekken waar jouw behoefte ligt. Dit kan gaan om een online trial aanvraag, een demonstratie bij jullie op kantoor of misschien wel een inventarisatiegesprek over hoe we jouw ontwerpproces zo optimaal mogelijk kunnen inrichten met behulp van onze kennis en SOLIDWORKS producten. Dus schroom niet en neem contact op!

Interesse in SOLIDWORKS

SOLIDWORKS licentie kosten

Het spreekt voor zich dat een basislicentie van SOLIDWORKS 3D CAD, verkocht als “Standard”, minder kost dan SOLIDWORKS Premium. Daar waar je bij SOLIDWORKS Standard moet denken aan een richtprijs van circa 6.000 euro wanneer je de software koopt, loopt bij een SOLIDWORKS Professional Perpetual licentie de prijs op tot ongeveer 8.000 euro en betaal je voor Premium zo’n 10.000 euro. De kosten voor een SOLIDWORKS Network licentie vallen iets hoger uit. Afhankelijk van het pakket dat je kiest, kan een Network licentie zo’n 1.500 tot 3.000 euro duurder uitvallen dan de hierboven genoemde bedragen. Hier komen nog de jaarlijkse onderhoudskosten bovenop.

Wil je een SOLIDWORKS PDM licentie aanschaffen? Dan wordt het al iets ingewikkelder om een richtprijs te geven. Binnen SOLIDWORKS PDM wordt er namelijk onderscheid gemaakt tussen Standard en Professional, en daarnaast zijn er nog drie licentie-opties: Viewer (wanneer je enkel bestanden wilt kunnen zoeken, bekijken en printen), Contributor (wanneer je ook non-CAD files wilt kunnen toevoegen en bewerken) en Editor (de uitgebreidste optie, inclusief CAD add-ins). De Viewer licenties koop je per vijf en zijn het goedkoopst. Voor de uitgebreide Editor licentie ben je het meeste kwijt.

Naast SOLIDWORKS en SOLIDWORKS PDM bieden we ook nog andere software-oplossingen aan. Ben je benieuwd naar al onze SOLIDWORKS oplossingen? Bekijk hier alle opties >

Vergelijk hier SOLIDWORKS Standard, Professional & Premium

Ieder 3D ontwerpproces is anders. Daarom is er niet één SOLIDWORKS 3D CAD pakket voor iedereen, maar heb je de keuze uit drie pakketten: Standard, Professional en Premium. Zo bepaal je zelf welke optie het beste bij jouw product en/of bedrijf past en haal je het maximale uit de software.

Prijs SOLIDWORKS kopen of huren

De prijs van je SOLIDWORKS licenties is daarnaast ook afhankelijk van het aanschafmodel. Koop je de licentie? Dan betaal je eenmalig kosten voor het aanschaffen van de licentie plus jaarlijks terugkerende kosten voor het onderhoud. Bij huurlicenties (Term) betaal je per periode (bijvoorbeeld iedere drie maanden of per jaar) een vast bedrag voor het gebruik van de software. Hier zitten onderhoud en updates bij inbegrepen.

De prijzen van een SOLIDWORKS Term licentie variëren van circa 1.000 euro voor drie maanden SOLIDWORKS Standard tot ongeveer 6.500 euro wanneer je kiest voor een SOLIDWORKS Premium Network Term licentie van een jaar. Op onze SOLIDWORKS Term License pagina lees je meer over het huren van een licentie.

De uiteindelijke investering verschilt van bedrijf tot bedrijf. Het is dan ook lastig te zeggen hoeveel je onder de streep kwijt bent voor jouw SOLIDWORKS licenties. De genoemde bedragen op deze pagina zijn slechts richtprijzen. Neem contact met ons op zodat we een berekening voor je kunnen maken en een offerte kunnen opstellen.

SOLIDWORKS bij CAD2M

CAD2M is veel meer dan alleen een reseller van SOLIDWORKS software. Zo bieden we bijvoorbeeld ook consultancy, een helpdesk waar je met al je vragen terecht kunt en hebben we bovendien een ruim trainingsaanbod. We denken graag strategisch met je mee. Al vanaf het begin. Zo weet je zeker dat je nooit een te hoge SOLIDWORKS prijs betaalt en dat je het maximale uit de software kunt halen.

Wist je dat er ook speciale SOLIDWORKS licenties bestaan voor startups en het onderwijs? Deze SOLIDWORKS licenties zijn extra voordelig geprijsd, zodat ook startups, studenten, onderwijzers en onderzoekers op een voordelige manier van de software gebruik kunnen maken.

Lees hier meer over SOLIDWORKS voor studenten >

Klik hier om naar onze pagina voor startups te gaan >

3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS

Naast SOLIDWORKS 3D CAD bieden we bij CAD2M nog een andere optie aan: 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS. Dit is een cloud-gebaseerde CAD-oplossing. Met 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS werk je nog steeds in je vertrouwde CAD-omgeving, maar start je de software op vanaf het 3DEXPERIENCE platform. Op dit cloud platform heb je toegang tot verschillende rollen en apps die het ontwerpproces van begin tot eind ondersteunen. Meer weten? Ga naar onze 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS pagina >

Heb je vragen over Design & Engineering?

Of hebben we naar aanleiding van deze pagina je interesse gewekt? Neem contact met ons op en we vertellen je graag alles. 

Contact met CAD2M'er
Contact Bas CAD2M

Dit vind je vast ook interessant

Product lifecycle management CAD2M
Wat is een Bill of Material (BOM)?

Wat is een Bill of Material (BOM)?

In de maakindustrie kunnen we niet om de Bill of Material heen. Want voor ieder product dat je om je heen ziet, bestaat er een stuklijst, zoals we de Bill of Material ook wel noemen. Hierin staat alles wat je nodig hebt om het product te kunnen maken. Het kan dus gaan over de grondstoffen, maar ook over welke machines in welke volgorde nodig zijn om tot het eindproduct te komen.