Selecteer een pagina
Home > Kenniscentrum > Wat kost SOLIDWORKS?

Wat kost SOLIDWORKS?

03/03/2021

'Wat kost SOLIDWORKS? Het is een van de meest gestelde vragen tijdens het eerste contact. In idt artikel vertellen we er graag meer over én kun je een gratis trial aanvragen.
CAD2M'er Taco aan telefoon

Zoals een professioneel chauffeur niet kan functioneren zonder een goed uitgeruste vrachtwagen, een rijbewijs en pechhulp, zo kan een professionele engineer niet zonder de juiste software oplossingen. Denk hierbij aan 3D CAD, PDM en andere design- en engineering oplossingen. Maar om je product zo goed mogelijk te ontwerpen én de doorlooptijden te verkorten is er misschien wel meer nodig, zoals een configurator of een integratie tussen het ERP-systeem en de PDM oplossing.

Maar wat voor investering staat hier eigenlijk tegenover? En misschien nog wel belangrijker: hoe haal ik de investering eruit? Het is uiteraard afhankelijk van de mate waarin een organisatie de ontwikkeling van het product automatiseert. Om die reden varieert de investering per organisatie.

Richtprijs en periode terugverdienen

Dat neemt niet weg dat we wel een richtprijs kunnen geven. Bijvoorbeeld voor SOLIDWORKS 3D CAD. Voor een licentie van SOLIDWORKS Standard, het basispakket voor 3D CAD, betaal je € 6.000,-. Voor een volledige professionele werkplek met software, toegang tot de helpdesk, training en de juiste hardware moet je rekening houden met een investering van ongeveer € 10.000,-. Onze ervaring leert dat organisaties deze investering binnen drie tot zes maanden terugverdienen.

SOLIDWORKS uitproberen?

We snappen dat je eerst wilt werken met 3D CAD voordat je een hierboven genoemde investering doet. Met de online trial maak je kosteloos kennis met alle functionaliteiten van SOLIDWORKS Premium.

Download trial

Wij helpen je graag met design- & engineering

De mogelijkheden met CAD2M zijn eindeloos en geen vraag is ons te gek. Neem contact op en we leggen je alles uit. 

Contact met CAD2M'er

Dit vind je vast ook interessant

DriveWorks World
DriveWorks World 2023

DriveWorks World 2023

Recent werd het jaarlijkse DriveWorks World evenement georganiseerd. Reseller en klant werden getrakteerd op tal van verschillende online sessies, waarin onder meer verteld werd waar DriveWorks naar toe wilt en wat de vernieuwingen zijn binnen de oplossing.