Selecteer een pagina
Home > Kenniscentrum > Zo roteer je een part in een SOLIDWORKS assembly

Zo roteer je een part in een SOLIDWORKS assembly

03/01/2024

Bij het maken van een assembly, is het goed om te weten hoe je een onderdeel (part) roteert binnen een assembly. In dit artikel leggen we uit hoe.
Roteer een part in een SOLIDWORKS assembly
Je bent bezig met het samenstellen van verschillende onderdelen in een assembly. Hierbij moet je soms verschillende componenten uitlijnen, zodat ze correct in elkaar grijpen of passen. Of je moet de asrichting aanpassen. Wanneer je in zulke situaties terechtkomt tijdens je ontwerpproces, moet je weten hoe je een part kunt roteren binnen je assembly. In dit artikel leggen we uit hoe.
Zorg ervoor dat je een assembly hebt geopend, of dat je een SOLIDWORKS project start en twee parts opent. Klik boven in de interface op ‘Move Component’. Ga vervolgens naar het component dat je wilt roteren, klik erop en open vervolgens met behulp van de rechtermuisknop de optie ‘Rotate Component’.
Wanneer je nu de linkermuisknop ingedrukt houdt en beweegt over het scherm, verander je de richting van het component. Doe dit naar wens en vanuit verschillende aanzichten (bijvoorbeeld bovenaanzicht van je model).

Heb je vragen over Design & Engineering?

Of hebben we naar aanleiding van deze pagina je interesse gewekt? Neem contact met ons op en we vertellen je graag alles. 

Contact met CAD2M'er
Contact Bas CAD2M

Dit vind je vast ook interessant

Product lifecycle management CAD2M
Wat is een Bill of Material (BOM)?

Wat is een Bill of Material (BOM)?

In de maakindustrie kunnen we niet om de Bill of Material heen. Want voor ieder product dat je om je heen ziet, bestaat er een stuklijst, zoals we de Bill of Material ook wel noemen. Hierin staat alles wat je nodig hebt om het product te kunnen maken. Het kan dus gaan over de grondstoffen, maar ook over welke machines in welke volgorde nodig zijn om tot het eindproduct te komen.