Selecteer een pagina
Home > Kenniscentrum > Zo verwijder je de toolbox flag van onderdelen in SOLIDWORKS Professional

Zo verwijder je de toolbox flag van onderdelen in SOLIDWORKS Professional

16/01/2024

Maak jij wel eens een kopie van een toolbox part, om deze te gebruiken in je assembly? Dan dien je eerst de ‘flag’ te verwijderen om ‘reference’ conflicten te voorkomen. Lees hoe je dit doet!
Toolbox flag verwijderen

Wanneer je SOLIDWORKS Professional aanschaft, heb je toegang tot de toolbox. Alle componenten binnen de toolbox hebben een zogeheten ’flag’ waardoor SOLIDWORKS een part kan herkennen als een toolbox part. Maak je een kopie van een toolbox part om deze te gebruiken in je assembly? Dan dien je eerst de ‘flag’ te verwijderen om ‘reference’ conflicten te voorkomen.

Deze tool heet de ‘sldsetdocprop.exe’ en is normaliter te vinden in de SOLIDWORKS installatie map op de volgende locatie:

  • C:\Program Files\SolidWorks Corp\SolidWorks
Browse binnen deze map naar Toolbox/data utilities en dubbelklik op het hierboven genoemde bestand. Zorg er wel voor dat je bent aangemeld als Administrator.
Er opent nu een nieuw venster. Begin bij de ‘property state’, die je op ‘No’ zet. Vervolgens voeg je de bestanden of de map met de betreffende files toe via ‘Add Files’ > ‘Add Directories’. Klik vervolgens op ‘Update Status’.
De flag is nu verwijderd. het bestand heeft geen link meer met de toolbox en dus kan het part als een ‘normaal’ part in assemblies gebruikt worden, zonder reference conflicten.

Heb je vragen over Design & Engineering?

Of hebben we naar aanleiding van deze pagina je interesse gewekt? Neem contact met ons op en we vertellen je graag alles. 

Contact met CAD2M'er
Contact Bas CAD2M

Dit vind je vast ook interessant

Product lifecycle management CAD2M
Wat is een Bill of Material (BOM)?

Wat is een Bill of Material (BOM)?

In de maakindustrie kunnen we niet om de Bill of Material heen. Want voor ieder product dat je om je heen ziet, bestaat er een stuklijst, zoals we de Bill of Material ook wel noemen. Hierin staat alles wat je nodig hebt om het product te kunnen maken. Het kan dus gaan over de grondstoffen, maar ook over welke machines in welke volgorde nodig zijn om tot het eindproduct te komen.