Selecteer een pagina
Home > Kenniscentrum > Zo voeg je een afbeelding toe aan je SOLIDWORKS model

Zo voeg je een afbeelding toe aan je SOLIDWORKS model

08/01/2024

Ontdek in dit artikel welke stappen je doorloopt om in SOLIDWORKS afbeeldingen toe te voegen aan je model.
Zo voeg je een afbeelding toe aan je SOLIDWORKS model
In SOLIDWORKS kun je afbeeldingen toevoegen aan je model op verschillende manieren, zoals het toevoegen van een decal, het toepassen van een texture of het importeren van een afbeelding als schets. Hier zijn enkele stappen om een afbeelding toe te voegen.
Begin altijd met het openen van het gewenste model waaraan je de afbeelding wilt toevoegen. Ga vervolgens naar het tabblad ‘Insert’. In het ‘Insert’ tabblad zoek je naar de ‘Decals’ functionaliteit. Deze bevindt zich mogelijk in het dropdown-menu van ‘Annotations’ of een vergelijkbaar menu, afhankelijk van de SOLIDWORKS-versie die je gebruikt.

De afbeelding toevoegen

Klik op ‘Decals’ en selecteer vervolgens ‘Browse’ om het bestand met de afbeelding te kiezen die je aan het model wilt toevoegen. Nadat je de afbeelding hebt geselecteerd, klik en sleep je om de afbeelding op het oppervlak van het model te positioneren. Je kunt de grootte en positie van de afbeelding naar wens aanpassen.
Er zijn verschillende functies beschikbaar binnen het ‘decal’ menu. Zo kun je de transparantie of andere eigenschappen van de afbeelding aanpassen.
Nadat je de afbeelding hebt gepositioneerd en eventuele instellingen hebt aangepast, klik je op ‘OK’ om de afbeelding aan het model toe te voegen. Vergeet niet om het model op te slaan om de wijzigingen te behouden.

Heb je vragen over Design & Engineering?

Of hebben we naar aanleiding van deze pagina je interesse gewekt? Neem contact met ons op en we vertellen je graag alles. 

Contact met CAD2M'er
Contact Bas CAD2M

Dit vind je vast ook interessant

Product lifecycle management CAD2M
Wat is een Bill of Material (BOM)?

Wat is een Bill of Material (BOM)?

In de maakindustrie kunnen we niet om de Bill of Material heen. Want voor ieder product dat je om je heen ziet, bestaat er een stuklijst, zoals we de Bill of Material ook wel noemen. Hierin staat alles wat je nodig hebt om het product te kunnen maken. Het kan dus gaan over de grondstoffen, maar ook over welke machines in welke volgorde nodig zijn om tot het eindproduct te komen.