Selecteer een pagina
Home > Kenniscentrum > Zo voeg je een nieuw serienummer toe aan de SOLIDWORKS License Manager

Zo voeg je een nieuw serienummer toe aan de SOLIDWORKS License Manager

24/01/2024

Ontdek welke stappen je doorloopt om een serienummer aan de SolidNetwork License Manager Server toe te voegen.
Zo voeg je een nieuw serienummer toe aan de SOLIDWORKS License Manager
Wanneer je een nieuwe SOLIDWORKS Network License aanschaft, dien je deze licentie toe te voegen aan de License Manager op je server. In dit artikel leggen we uit welke stappen je doorloopt om een serienummer aan de SolidNetwork License Manager Server toe te voegen of er één te verwijderen.
Een nieuw SOLIDWORKS product met een eigen serienummer, moet handmatig toegevoegd worden aan de licentieserver. Sinds de update naar SOLIDWORKS 2023 werkt dat op de volgende manier:
Start de ‘SolidNetwork License Manager Server’ op via ‘Start’ > ‘All programs’ > ‘SOLIDWORKS’ > SOLIDWORKS Tools’ > SolidNetwork License Manager. Ga vervolgens naar het tabblad ‘Server Administration’ en kies ‘Modify…’ Bij het overzicht van de licenties klik je op ‘Add’, vul je jouw nieuwe licentie in die begint met de cijfers ‘9010’ en klik je op ‘Ok’.
Klik vervolgens op ‘Next’. Je ziet nu een lijst met geactiveerde SOLIDWORKS producten. Het aantal producten zal nu anders moeten zijn dan voor het volgen van de eerste stappen. Controleer tevens of de onderhoudsdatum juist is.
Werk je met één van de vorige SOLDIWORKS versies? Dan werkt het net iets anders. Zorg eerst dat alle gebruikers zijn uitgelogd om dataverlies te voorkomen. Ga vervolgens naar ‘Programma’s en Onderdelen’ > ‘SOLIDWORKS SolidNetwork License Manager’ en ga met een rechtermuisklik naar ‘Wijzigen’.
Klik op ‘Next’ en kies ‘Modify’. Klik vervolgens weer op ‘Next’. In het License Information venster zie je de huidige licenties staan. In deze stap kun je licenties toevoegen, maar ook licenties verwijderen door ze weg te halen. Zorg ervoor dat alle serienummers die hier ingevuld zijn met een komma gescheiden worden (het is van belang dat je geen spatie plaatst na de komma). Klik weer op ‘Next’.
Klik op Install en vervolgens op ’Finish’. Om de aanpassing nu door te voeren dien je een heractivatie op de SNL Server te doen. Dit doe je door de SOLIDWORKS SolidNetwork License Manager op te starten. Open het tabblad ‘Server Administration’ en klik op ‘Modify…’. Selecteer ‘Activate/Reactivate your product license(s)’ en klik op ‘Next’.
Op het SolidNetWork License Server Information venster hoeft niks gewijzigd te worden. Klik op ‘Next’. Klik op ‘Select All’, selecteer ‘Automatically over the internet’ en vul een e-mailadres in. Klik vervolgens weer op ‘Next’. Als alles goed is gegaan zie je nu een bevestiging dat de activatie gelukt is.
In het License Usage tabblad kun je controleren of de Total Licenses overeenkomen met de ingevoerde serienummers.

Heb je vragen over Design & Engineering?

Of hebben we naar aanleiding van deze pagina je interesse gewekt? Neem contact met ons op en we vertellen je graag alles. 

Contact met CAD2M'er
Contact Bas CAD2M

Dit vind je vast ook interessant

Product lifecycle management CAD2M
Wat is een Bill of Material (BOM)?

Wat is een Bill of Material (BOM)?

In de maakindustrie kunnen we niet om de Bill of Material heen. Want voor ieder product dat je om je heen ziet, bestaat er een stuklijst, zoals we de Bill of Material ook wel noemen. Hierin staat alles wat je nodig hebt om het product te kunnen maken. Het kan dus gaan over de grondstoffen, maar ook over welke machines in welke volgorde nodig zijn om tot het eindproduct te komen.