Selecteer een pagina
Home > Kenniscentrum > Zo voeg je Weldments Profielen toe in SOLIDWORKS

Zo voeg je Weldments Profielen toe in SOLIDWORKS

24/01/2024

Ontdek hoe je de uitgebreide SOLIDWORKS Weldments bibliotheek downloadt en hoe je zelf een Custom Weldment profiel aanmaakt.
Zo voeg je Weldments Profielen toe in SOLIDWORKS
Wanneer je SOLIDWORKS installeert, wordt er standaard een kleine selectie aan Weldments profielen meegeleverd. Deze selectie is naar wens uit te breiden, maar dan moet je wel weten hoe. In dit artikel leggen we uit hoe je de uitgebreide SOLIDWORKS Weldments bibliotheek downloadt en hoe je zelf een Custom Weldment profiel aanmaakt.

SOLIDWORKS Weldments Bibliotheek downloaden

Om de Weldments bibliotheek te downloaden, start je allereerst SOLIDWORKS op als Admin. Dat doe je door met de rechtermuisknop op het SOLIDWORKS logo te klikken op je bureaublad. Klik vervolgens op ‘Properties’ en navigeer naar het tabblad ‘Compatibility’. Vink nu ‘Run this program as an administrator’ aan en klik op ‘apply’.
Vervolgens navigeer je via de ‘Task Pane’ > ‘Design Library’ > ‘SOLIDWORKS Content’ > ‘Weldments’. Hier zie je een aantal standaarden staan. Houd de Ctrl. toets ingedrukt en klik op het icoontje dat je wilt downloaden. Sla deze op op de voor jou gewenste locatie. Het is goed om het bestand op deze locatie te laten staan, en later niet te verplaatsen.

Navigeer nu naar de locatie en pak de gedownloade zip-file uit. Deze moet nu nog op de juiste locatie geplaatst worden. De locatie vind je onder ‘Tools’ > ‘Options’ > ‘System Options’ > ‘File Locations’ > ‘Weldment Profiles’. De standaardlocatie is:

  • C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\lang\english\weldment profiles
Open nu Windows Verkenner en navigeer naar de hierboven genoemde locatie. De nieuwe Weldment profielen zouden nu zichtbaar moeten zijn in de ‘Structural Member menu’ in de ‘Weldments Toolbar’.

Een Custom Weldments profiel aanmaken

Begin met een Part en maak een schets dat jouw profiel representeert. Controleer waar jouw Weldments opgeslagen staan. Dat doe je door te navigeren naar ‘Tools’ > ‘Options’ > ‘System Options’ > ‘File Locations’ > ‘Weldment Profiles’.
De standaardlocatie is: C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\lang\english\ weldment profiles
Selecteer de schets die je hebt gemaakt in de Feature Tree. Klik vervolgens op ‘Save As’ en kies: ‘Lib Feat Part’ (*.sldlfp). Kies de juiste locatie en sla het bestand op. Je zou een aparte map kunnen maken voor de Custom profielen. Maak bijvoorbeeld een map aan genaamd ‘Custom’.

Maak nog een map binnen de Custom folder. Noem deze bv. ‘Custom Profiles’. De zoekbalk van je Windows Verkenner zou er nu zo uit moeten zien:

  • C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\lang\english\weldment profiles\Custom\Custom Profiles
Sla je profiel nu hier op. Bij het maken van een Weldments in een nieuwe Part zul je het zelfgemaakte profiel kunnen gebruiken.

Heb je vragen over Design & Engineering?

Of hebben we naar aanleiding van deze pagina je interesse gewekt? Neem contact met ons op en we vertellen je graag alles. 

Contact met CAD2M'er
Contact Bas CAD2M

Dit vind je vast ook interessant

Product lifecycle management CAD2M
Wat is een Bill of Material (BOM)?

Wat is een Bill of Material (BOM)?

In de maakindustrie kunnen we niet om de Bill of Material heen. Want voor ieder product dat je om je heen ziet, bestaat er een stuklijst, zoals we de Bill of Material ook wel noemen. Hierin staat alles wat je nodig hebt om het product te kunnen maken. Het kan dus gaan over de grondstoffen, maar ook over welke machines in welke volgorde nodig zijn om tot het eindproduct te komen.