Livestream: Hoe configureer ik mijn product?

Met CAD2M’ers Henry en Arno

  • Product- en sales configurator uitgelegd
  • Bouwen van een product configurator
  • De voordelen van een sales configurator

Welke onderwerpen worden besproken?

De verschillen tussen een product- en een sales configurator

Naast een configureerbaar product, waarover we begin 2023 een webinar organiseerden (wat is configureren?), heb je een product configurator nodig. Wellicht in combinatie met een sales configurator. Met een product configurator genereer je het product op basis van de door jou gestandaardiseerde basiselementen. Met een paar muisklikken verschijnt het gewenste eindproduct in de vorm van een SOLIDWORKS model. Ook genereer je automatisch de juiste werktekeningen (Drawings) en andere benodigde documenten, zoals stuklijsten.

Het bovenstaande zijn typische aspecten van een product configurator. Het is echter ook mogelijk om een configurator te ontwikkelen voor verkoopteams, agenten en dealers. Dit noemen we de sales configurator. Als verkoper configureer je op basis van de wensen van de klant het eindproduct. Je laat de klant direct een visualisatie zien van het eindproduct.

In deze livestream gaan we verder in op beide soorten configuratoren.

Het bouwen van een product configurator

Je begint bij het gereedmaken en ‘capturen’ van je SOLIDWORKS modellen. Het capturen wil zeggen dat je parameters definieert binnen SOLIDWORKS en bekend maakt binnen de configurator. In ons geval die van DriveWorks.

Vervolgens maak je formulieren en koppel je de gedefinieerde parameters. Wanneer je daarna nog een aantal stappen doorloopt ben je in staat om SOLIDWORKS modellen, maar ook Drawings, .STEP files, etc. te genereren.

Tijdens deze livestream bouwen we samen stap voor stap de product configurator op. Dat doen we aan de hand van een voorbeeld product.

De toegevoegde waarde van een sales configurator

Je hebt een werkende product configurator die je helpt om verschillende processen te automatiseren. De doorlooptijden van je productontwikkeling versnellen. Maar wat kun je nog meer automatiseren? En dan met name aan de ‘voorkant’?

Met een sales configurator genereer je automatisch offertes en ondersteunend verkoopmateriaal. Ook kun je een configurator bouwen op het web, zodat verkoopmedewerkers (of zelfs direct eindgebruikers) hun eigen order naar wens kunnen configureren.

Hoe configureer ik mijn product?

Bekijk deze livestream

Doorloop samen met ons de processen die komen kijken bij het bouwen van een product configurator. En ontdek de extra voordelen van een sales configurator.

Laat geheel vrijblijvend je gegevens achter en ontvang de link om de livestream terug te kijken in je mailbox.

Veel kijkplezier!

Laat je gegevens achter en ontvang de terugkijklink per e-mail