Livestream: What’s New 2024

Met CAD2M’er Martijn

  • SOLIDWORKS 2024
  • 3DEXPERIENCE®

Het programma van de CAD2M livestream: ‘What’s New in SOLIDWORKS 2024 & 3DEXPERIENCE’

Parts & Features

Creëer je regelmatig nieuwe onderdelen? Ontdek tijdens deze livestream alle verbeteringen met betrekking tot het maken van onderdelen. Zo kun je bijvoorbeeld in SOLIDWORKS 2024 bestanden opslaan in oudere SOLIDWORKS Versies. Handig voor wanneer je werkt met een partij die werkt met een oudere versie.

Sheet Metal & Structure Systems

Met SOLIDWORKS Sheet Metal creëer je plaatwerkdelen en zet je deze delen via een plaatuitslag om naar een snijtekening. In de nieuwste SOLIDWORKS versie is er een speciale stampwerk tool ontwikkeld voor je sheet metal onderdelen.

Assemblies

Werk je met (grote) samenstellingen in SOLIDWORKS? In de nieuwste versie zijn er verbeteringen aangebracht in de zogeheten ‘Mate References’, zodat je nog sneller je onderdelen positioneert in de samenstelling.

Drawings & Documentation

Van je complexe 3D ontwerp een zo begrijpbaar mogelijk document voor productie maken? Dat doe je met een allesomvattende 2D werktekening. In de nieuwste SOLIDWORKS versie zijn onder andere diverse verbeteringen doorgevoerd omtrent maatvoeringen.

Visualize

Je ontwerp weergeven in fotorealistische omgevingen, dat doe je met SOLIDWORKS Visualize. Afgelopen jaar is er gewerkt aan het verbeteren van de User Interface, ter bevordering van het gebruiksgemak. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van meerdere sneltoetsen.

PDM

Met de komst van 3DEXPERIENCE is er een productdata beheer oplossing bijgekomen, maar dat wil niet zeggen dat er geen aandacht meer is voor SOLIDWORKS PDM. Tijdens de livestream vertellen we onder andere meer over de verbeterde traceerbaarheid met de ‘check out’ geschiedenis.

Simulation

Tijdens de ontwerpfase al rekening houden met de eigenschappen van je product. Dat doe je met SOLIDWORKS Simulation en al haar functionaliteiten. In de nieuwste versie is er gewerkt aan meer controle op het kopiëren van studies.

3DEXPERIENCE

Tijdens de livestream van 7 september over ‘De meerwaarde van 3DEXPERIENCE’ hadden we het over de mogelijkheden omtrent het delen & reageren op ontwerpen, het opslaan van data en revisiebeheer en het beheren en beheersen van veranderingen. Ook de schaalbaarheid van het platform kwam ter sprake.

Tijdens deze livestream komt dit wederom aan bod. Want optimaal samenwerken aan een beter ontwerp. Dat wil toch ieder maakbedrijf?

what's new in SOLIDWorks 2024

Bekijk de livestream

Wat heeft SOLIDWORKS 2024 allemaal in petto? Aan de hand van deze livestream laten wij je graag meer zien over de nieuwe features en verbeteringen. Wil je meer weten? Neem dan contact op met een CAD2M’er. We staan je graag te woord.

Schrijf je in en ontvang alle benodigde informatie per e-mail