Selecteer een pagina

Home > Ons Werk > 3D printen bij BREL HOME

3D printen bij BREL HOME

19/03/2021

Afgelopen week mochten we alweer de tweede RAPID ONE 3D printer bij BREL HOME afleveren. Reden om eens te bellen met eigenaar Reinoud Arts over hoe de negen dddrop 3D printers een aandeel leveren binnen de producten van BREL HOME.
Paul in gesprek met eigenaar BREL HOME

We stellen je eens in de zoveel tijd graag voor aan díe bedrijven, die technisch het verschil maken. Ditmaal aan BREL HOME, sinds het begin van deze eeuw actief op de markt van aandrijvingen en besturingen. Na zo’n acht jaar in die markt, heeft BREL met innovatieve producten en oplossingen voor (binnen) zonwering en rolluiken een nieuwe markt weten aan te boren. Nu, anno 2021, de trend is ontstaan om huizen zo slim mogelijk te maken, blijkt dit een geweldige move te zijn geweest. Afgelopen week mochten we alweer de tweede RAPID ONE 3D printer bij BREL HOME afleveren. Hoe de in totaal negen dddrop 3D printers een aandeel leveren binnen de producten van BREL HOME? Dat lees je hieronder.

Dit is BREL HOME

BREL Home is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in aandrijvingen en besturingen voor zowel binnen- als buitenzonwering. De oprichters hebben samen meer dan 50 jaar ervaring in deze branche. Hun doel is om huisautomatisering voor zonwering betaalbaar en bereikbaar te maken voor iedereen.

3D Printen met BREL HOME
Afleveren dddrop RAPID ONE

Uitdagingen

We bellen met Reinoud Arts, medeoprichter van BREL HOME. Hij vertelt ons over de uitdagingen binnen de sector. “We zijn in 2012 gestart met het maken van motoren binnen zonwering- rolluik & gordijnsystemen. Deze industrie kenmerkt zich door een enorme hoeveelheid aan soorten systemen. In essentie is het product hetzelfde, maar de afmetingen en soorten leidingen verschillen per systeem. Met elke wijziging moet de motor mee veranderen, zodat laatstgenoemde precies past in het eindproduct.”

Reinoud gaat zijn verhaal verder over de ontwerpfase van het product: “We tekenen alles uit in SOLIDWORKS 3D CAD. Sinds de start met BREL Motors, handelsnaam van BREL HOME, hebben we al duizenden verschillende tekeningen in onze database. Dat geeft wel aan hoe specifiek het ons product is.”

Slim wonen

De motoren van BREL HOME communiceren draadloos met de BREL HOME app. Doordat deze app weer communiceert met Google Home of Alexa kan de consument op spraak ook de zonwering of het rolluik bedienen. “Dat maakt de oplossingen van BREL HOME uniek. Via onze systemen kunnen eindgebruikers op afstand toegang krijgen tot hun (met BREL gemotoriseerde) zonwering of raamdecoratie. In tegenstelling tot andere aanbieders.”

3D printen binnen de productie

Bij CAD2M weten we maar al te goed dat 3D printen een mooie toegevoegde waarde kan zijn binnen de productie. De inzet van Additive Manufacturing bij BREL HOME laat dat maar weer eens zien. “3D printen is voor ons dé oplossing. Wanneer we voor ieder onderdeel, dat dus in iedere situatie net weer iets anders is, eerst spuitgietmatrijzen moeten maken vóór we de onderdelen kunnen produceren is onbegonnen werk”, vertelt Reinoud.

Naast het feit dat hierdoor veel kosten worden bespaard, is er een ander groot voordeel voor BREL. Met 3D printen kun je exact het aantal onderdelen maken dat nodig is, waardoor je minder afval produceert. “Met de komst van Additive Manufacturing produceren we de benodigde onderdelen pas nádat een bestelling is geplaatst. Dit zorgt ervoor dat we geen overmatige onderdelen hebben die we uiteindelijk toch niet nodig blijken te hebben.”

Paul in gesprek met eigenaar BREL HOME

Foto: Eigenaar Reinoud Arts van BREL HOME in gesprek met Paul bij hun eigen printerpark.

BREL HOME en CAD2M

De samenwerking tussen BREL HOME en CAD2M is begonnen en gegroeid in hartje Achterhoek, het epicentrum van de maakindustrie. “Ik kwam CAD2M met de dddrop 3D printer destijds tegen op de beurs. Inmiddels hebben we negen 3D printers op volle toeren draaien, waaronder twee RAPID ONE’s, het nieuwste pronkstuk van dddrop. Ik heb mooie verwachtingen voor de toekomst, want de vraag naar slimme woningen zal alleen maar verder toenemen.”

Lees hier meer over de onderwerpen…

Wat CAD2M voor jou kan betekenen?

We helpen je graag met jouw design- & engineering of (additive) manufacturing vraagstukken. Neem contact op en we leggen je alles uit.

Contact met CAD2M'er
CAD2M helpt je verder

Bekijk hier al onze klantverhalen