Selecteer een pagina

Home > Ons Werk > Hoe DMS hun mill-turn machine aanstuurt met CAD2M en SolidCAM

Hoe DMS hun mill-turn machine aanstuurt met CAD2M en SolidCAM

10/06/2022

Debets Mechanical Support (DMS) is in bezit van de Mazak Integrex. Met behulp van SolidCAM en een post processor van CAD2M, draait het bewerkingscentrum op volle toeren. Voor ons dus alle reden om hen te vragen naar hun ervaringen rondom CAD2M en het aansturen van de nieuwe Mill-Turn machine.
debets-cad2m-mazak

Sinds de zomer van 2021 is Debets Mechanical Support (DMS) in het bezit van een nieuwe Mill-Turn Machine, de Mazak Integrex. Met behulp van SolidCAM en een post processor van CAD2M, draait het bewerkingscentrum inmiddels op volle toeren. Voor ons dus alle reden om Debets Mechanical Support  BV op te bellen en te vragen naar hun ervaringen rondom CAD2M en het aansturen van de nieuwe Mill-Turn machine.

Over Debets Mechanical Support

Debets Mechanical Support is opgericht in het jaar 2000. De organisatie groeide snel, met als gevolg uit te moeten wijken naar verschillende bedrijfsruimtes in achtereenvolgens Sittard, Meerssen en Stein. Of het nu gaat om unieke componenten of middelgrote series: DMS levert snel en kwalitatief hoogstaand productiewerk via een netwerk van vaste (toe)leveranciers. Men beschikt hiervoor over een geavanceerd machinepark voor de verspanende bewerking van metaal én kunststof.
logo debets

Kersverse directeur

Het is rond 13:00 uur wanneer Tom Duyx opgetogen de telefoon opneemt. Sinds 1 januari 2022 bekleed hij een nieuwe functie bij DMS. “Ik werk al meer dan 15 jaar voor deze organisatie en ik heb mezelf in die tijd altijd weten te ontwikkelen. Inmiddels ben ik directeur van Debets Mechanical Support BV”, begint hij te vertellen.

“Wij zijn een toeleverancier van producten voor de medische industrie”, gaat Tom verder. “Met tien man sterk werken we dagelijks aan hoogstaand productiewerk. Zowel unieke componenten als series.”

CAD/CAM integratie

Tom geeft antwoord op de vraag hoe DMS omgaat met automatisering: “Zo’n acht jaar geleden, in 2014, zijn we begonnen met het reduceren van handmatige handelingen. Dat begon met het aanschaffen van een CAM oplossing en het configureren van een goede post processor.”
Debets-Tom-Duyx

“We zijn destijds uitgekomen bij SolidCAM. Deze oplossing is ons altijd goed bevallen. Door de integratie met SOLIDWORKS hoef je je geen zorgen te maken bij kleine wijzigingen in het CAD model”, gaat Tom verder. Een integratie tussen CAD en CAM is minder foutgevoelig, mede doordat je niet tussen beide systemen hoeft te switchen.”

Debet-Mazak-integrex

Aansturen van de Mill-Turn

“Afgelopen jaar hebben we geïnvesteerd in een Mill-Turn machine”, vertelt Tom. “Het is naast onze draai- en freescentra onze eerste Mill-Turn. Deze machine zorgt ervoor dat een product nog maar één keer in een mensenhand ligt. Waar we eerst moesten draaien in een draaibank en moesten frezen in een freesbank, komt nu alles samen in één.”

“Wat de voordelen daarvan zijn?”, herhaalt Tom. “Dat we onze productieprocessen nog verder kunnen automatiseren. Want daar willen we op blijven inzetten. Dat zorgt uiteindelijk voor die snelle doorlooptijden en foutenreductie waar we naar blijven streven.”

In het kantoorpand van CAD2M loopt ondergetekende CAD2M’er Wesley tegen het lijf en vraagt hem even snel naar het project bij DMS. “Recent hebben we daar een bijdrage mogen leveren in het aansturen van de Mazak Integrex”, vertelt Wesley. “Ook hebben we een post processor voor DMS ontwikkelt waarin specifieke wensen van de klant zijn opgenomen.”

Welke wensen dat zijn, vertelde Tom al tijdens ons telefoongesprek. “Denk aan het programmeren van de stafaanvoer, maar ook een automatische overname van de subspindel.”

Toekomstbeeld

“De groei die we de afgelopen 22 jaar hebben ingezet, zetten we voort”, zegt Tom. “Er zit nog voldoende rek in de Mazak Integrex, welke we uiteraard willen benutten. Daar maken we tijd voor vrij, zodat we de machine steeds beter begrijpen.”

En wanneer DMS opnieuw weet uit te breiden, weten zij CAD2M te vinden. “De samenwerking met CAD2M is altijd goed geweest. Deze organisatie blijft ook innoveren en vernieuwen en dat spreekt me aan. Bij een uitbreiding van ons machinepark horen jullie van ons”, sluit Tom zijn verhaal af.

Lees hier meer over de onderwerpen…

Wat CAD2M voor jou kan betekenen?

We helpen je graag met jouw design- & engineering of (additive) manufacturing vraagstukken. Neem contact op en we leggen je alles uit.

Contact met CAD2M'er
CAD2M helpt je verder

Bekijk hier al onze klantverhalen