Selecteer een pagina

Home > Ons Werk > DriveWorks bij MHB

DriveWorks bij MHB

06/05/2021

Gevelproducent MHB implementeert een standaard segment middels een configurator.
MHB Stalen Kozijnen

Onder het motto ‘Meer Licht’ creëeert MHB ramen en deuren, die daadwerkelijk meer licht doorlaten, dankzij de speciaal ontwikkelde stalen profielen. MHB had de wens om een gestandaardiseerd segment te implementeren. Ze besloten om hiervoor de configurator van DriveWorks te gebruiken. Hiermee wordt uit standaard onderdelen tóch op klantspecificatie een gevel samengesteld.

Dit is MHB

Gevelproducent MHB, gevestigd in het Gelderse Herveld, ontwikkelt en produceert kwalitatief hoogwaardige stalen ramen, deuren en gevels. Het familiebedrijf is over de afgelopen drie generaties uitgegroeid tot een bloeiende organisatie: MHB ontwikkelde onder andere de bijzondere gevels van het Muziekgebouw in Amsterdam, de deeltjesversneller van de TU Eindhoven en het kantoor van Rijkswaterstaat.

MHB Kozijnen

Gestandaardiseerd assortiment

Om een beter onderscheid aan te brengen tussen standaard producten en klantspecifieke projecten, implementeerde MHB de configurator van DriveWorks. Michel van Kerkhof, Hoofd Innovatie bij MHB, legt uit: “Omdat voorheen elk product vanaf nul door een tekenaar werd ontworpen, was men snel geneigd om mee te gaan in specifieke klantvragen. We wilden daarom duidelijker een standaard segment implementeren middels een configurator.”

Met DriveWorks kan een scala aan gestandaardiseerd maatwerk ontworpen worden. Doordat hier geen tekenaar meer aan te pas komt, kan dit standaard assortiment in een lager prijssegment worden aangeboden. Hiermee heeft MHB er eigenlijk een geheel nieuwe productcategorie bij gekregen.

DriveWorks

Met de configurator kunnen klanten een gehele gevel samenstellen. Van Kerkhof: “DriveWorks genereert een stalen frame van 12×9 vakjes, dat de basis vormt voor iedere gevel. Per vak kan gekozen worden voor een bepaalde invulling: gevel, deur of raam. Ook is het type deuren en
ramen te kiezen, evenals verschillende eigenschappen zoals glastype, glaslat en binnenof buitendraaiend.” Op deze manier kunnen gevels met gestandaardiseerde onderdelen toch geheel op klantspecificatie worden samengesteld.

Wat is een product configurator?

MHB werkt met partners, die zich over de hele wereld bevinden. Zij vormen het kanaal tussen MHB en de eindklant, maar zijn ook degenen die de DriveWorks configurator aansturen. “Onze partners vullen eenvoudigweg een formulier op het internet in, waarna automatisch alle benodigde documenten worden gegenereerd. We zijn de implementatie begonnen met een select groepje. Inmiddels maken al onze partners gebruik van de configurator, naar volle tevredenheid”, aldus Van Kerkhof.

“Inmiddels maken al onze partners gebruik van de configurator, naar volle tevredenheid.”

Michel van Kerkhof, Hoofd Innovatie, MHB.

MHB Stalen Deuren

Tijdsbesparing

MHB werkt met partners, die zich over de hele wereld bevinden. Zij vormen het kanaal tussen MHB en de eindklant, en zijn dan ook degenen die de DriveWorks configurator aansturen. “Onze partners vullen eenvoudigweg een formulier op het internet in, waarna automatisch alle benodigde documenten worden gegenereerd. We zijn de implementatie begonnen met een select groepje. Inmiddels maken al onze partners gebruik van de configurator, naar volle tevredenheid”, aldus Van Kerkhof.

Met DriveWorks zijn alle documenten al gereed op het moment dat de klant een prijsopgave ontvangt.” DriveWorks genereert direct offertes, tekeningen en specificatielijsten bij MHB. Ook wordt het ERP systeem van gevuld met alle benodigde productiegegevens. Van Kerkhof vertelt: “Alles gaat gewoon veel sneller. Met DriveWorks zijn al onze documenten in een uur klaar, terwijl dit eerder wel langer dan vier weken kon duren, afhankelijk van hoe druk we het hadden”.

Lees hier meer over het onderwerp…

Wat CAD2M voor jou kan betekenen?

We helpen je graag met jouw design- & engineering of (additive) manufacturing vraagstukken. Neem contact op en we leggen je alles uit.

Contact met CAD2M'er
CAD2M helpt je verder

Bekijk hier al onze klantverhalen