Selecteer een pagina

Home > Ons Werk > Efficiëntie boost: dit doet Metaflex voor tijdwinst in ontwerpen

Efficiëntie boost: dit doet Metaflex voor tijdwinst in ontwerpen

09/07/2024

CAD2M'er Taco reist in dit verhaal af naar Metaflex, specialist in luchtdichte deuren en deursystemen. Hoe leveren zij maatwerk, maar houden ze tegelijkertijd de ontwerptijden kort? Lees het hele verhaal en bekijk de video.
“Wanneer we beginnen met het ontwikkelen van ons product, is het van belang dat we helder hebben wat de vraag is van de klant. Maar ook rekening houden met de wet- en regelgeving die in die omgeving geldt”. Daarmee begint Jos Ariens, QHSE en IT manager bij Metaflex. Het illustreert direct de complexe materie waarmee de leverancier van luchtdichte deuren en deursystemen te maken heeft. Het productaanbod is groot en het leveren van producten gaat letterlijk de grens over.

CAD2M’er Taco ging op bezoek bij Metaflex

Naast Jos, ging Taco tevens het gesprek aan met Marc Berkelder, Sustaining Engineer. Laatstgenoemde vertelt meer over het inzetten van een configurator. Hiermee realiseert Metaflex namelijk een maatwerk productaanbod, zonder hier zelf veel tijd in te moeten investeren.

Bekijk in onderstaande video hoe Metaflex met behulp van SOLIDWORKS en DriveWorks het ontwerpproces automatiseert én tegelijkertijd maatwerk levert.

Bekijk de video

Uitdaging: maatwerk leveren zonder dat er bij iedere order een nieuw ontwerp gemaakt moet worden. Maar ook dat het bij iedere order duidelijk is waar het product geleverd moet worden en welke wet- en regelgeving hier geldt.

Oplossing: een configurator waarbij er bij het invoeren van verschillende variabelen kant en klare 3D modellen worden gegenereerd. Hierbij is tevens rekening gehouden met specifieke voorwaarden.

Resultaat: een uitgebreid productaanbod waarbij maatwerk wordt geleverd en een geautomatiseerd ontwerpproces. Hierdoor hebben engineers meer tijd en ruimte voor innovatie of andere werkzaamheden.

“DriveWorks helpt ons bij het genereren en aansturen van 3D modellen, zoals wij dat wensen.”

Marc Berkelder, Sustaining Engineer bij Metaflex

Dit is Metaflex

Metaflex is een toonaangevende leverancier van deuren en deursystemen voor de wereldwijde gezondheidszorg, cold chain en life science markten. Met meer dan 40 jaar ervaring zijn zij wereldwijd erkend om buitengewone veiligheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Hun missie? Klanten helpen bij het verbeteren van de veiligheid.

Logo Metaflex CAD2M
Snijden zeil ALBUCO

Lees hier meer over de onderwerpen…

Wat CAD2M voor jou kan betekenen?

We helpen je graag met jouw design- & engineering of (additive) manufacturing vraagstukken. Neem contact op en we leggen je alles uit.

Contact met CAD2M'er
CAD2M helpt je verder

Bekijk hier al onze klantverhalen