Selecteer een pagina

Home > Ons Werk > Electric Superbike Twente en CAD2M schakelen naar volgende versnelling

Electric Superbike Twente en CAD2M schakelen naar volgende versnelling

22/07/2020

Samen met Electric Superbike Twente werken we aan de innovatie van morgen. Lees hier meer over het ontwikkelen van een nieuwe en complete elektrische motor.
CAD2M Electric Superbike Twente

Werken aan de innovatie van morgen. Dat is exact waar Electric Superbike Twente mee bezig is. Een team van 14 studenten van de Universiteit Twente ontwerpt, bouwt, test en racet. Het doel: binnen een jaar tijd een nieuwe en compleet elektrische motor ontwikkelen. De kracht(bron) achter het ontwerp van de motor? De software van SOLIDWORKS én de trainingen plus ondersteuning van CAD2M.

Dit is Electric Superbike Twente

Electric Superbike Twente is een studenten raceteam, dat een volledig elektrische motor ontwerpt én bouwt. Ieder jaar neemt een nieuw team van studenten met nieuwe, frisse ideeën, het stokje over. Om de racewereld voor toekomstige generaties te behouden heeft Electric Superbike Twente zich ten doel gesteld om MotoGP rondetijden te behalen, met een volledig elektrische superbike.

Electric Superbike Twente

Kosteloos trainen

Als partner van Electric Superbike Twente verzorgt CAD2M kosteloze trainingen en ondersteuning. Naast trainingen in Part modeling en Assembly modeling komt Electric Superbike Twente bij CAD2M over de vloer voor Simulation-trainingen. Hierdoor kunnen zij zich optimaal voorbereiden en komen ze, door de Simulation software, nooit voor verassingen te staan.

Een motor die slanker is

Het team van enthousiaste studenten gebruikt alle onderdelen binnen het SOLIDWORKS-pakket, om een grotere motor met meer vermogen te ontwikkelen. Bijzonder aan het verhaal: de nieuwe elektrische motor is desondanks slanker en lichter dan het vorige model. Halverwege de maand mei was het zover: de release van de nieuwe Apex-RS.

Weetjes over de Apex-RS

Het nieuwe model van Electric Superbike Twente, de Apex-RS, heeft een topsnelheid van 250 km per uur. Daarbij rijdt deze motor van nul tot 100 kilometer per uur, in drie seconden. Het vermogen van dit model is 120 kW en 13.2 kWh.

De innovaties van morgen

Bij CAD2M kunnen we ons helemaal vinden in het karakter van dit project: de innovaties van morgen verzinnen én maken. Ons hart gaat sneller kloppen van dit soort projecten, waarbij er binnen één jaar vanui een idee het product wordt gerealiseerd.

Lees hier meer over de onderwerpen…

Wat CAD2M voor jou kan betekenen?

We helpen je graag met jouw design- & engineering of (additive) manufacturing vraagstukken. Neem contact op en we leggen je alles uit.

Contact met CAD2M'er
CAD2M helpt je verder

Bekijk hier al onze klantverhalen