Selecteer een pagina

Home > Ons Werk > Hoe BATEQ inkoopfouten reduceert dankzij ERP koppeling met MKG

Hoe BATEQ inkoopfouten reduceert dankzij ERP koppeling met MKG

13/06/2024

We gingen bij BATEQ op bezoek om te horen hoe onze ERP koppeling met MKG helpt bij het verminderen van fouten tijdens het inkoopproces. Ook bespraken we met Henk Abbring, directeur van MKG, het belang van een goede samenwerking tussen de drie partijen.

“Hoe kunnen we het inkoopproces vereenvoudigen en ervoor zorgen dat we de inkoopdelen direct vanuit SOLIDWORKS in MKG kunnen inkopen?”. Deze vraag leidde tot een mooie samenwerking tussen BATEQ, CAD2M en MKG, waarbij we een koppeling tussen SOLIDWORKS en de ERP software van MKG hebben gerealiseerd.

CAD2M’er Rianne ging op bezoek bij BATEQ

Waar gewerkt wordt vallen spaanders, luidt het spreekwoord. Zo ook wanneer je honderden onderdelen moet inkopen en dit allemaal handmatig moet doorvoeren. Hierover vertellen André ter Braake (Manager Operations) en Justin Markvoort (Project Engineer). Een dag voordat de opnames van dit verhaal plaatsvonden bleek nog dat er een bepaald onderdeel verkeerd was besteld. Met de ERP koppeling die ze hebben, hopen ze dit soort fouten en stagnaties in het ontwikkelproces in de toekomst te voorkomen.

Bekijk de video

Uitdaging: het inkoopproces vereenvoudigen, zodat er minder fouten gemaakt worden. Dit heeft ook een positieve invloed op de faalkosten.

Oplossing: een koppeling tussen SOLIDWORKS en MKG, zodat alles in één keer naar het ERP systeem overgezet kan worden en via daar direct ingekocht kan worden.

Resultaat: de engineers bij BATEQ hoeven niet langer in te kopen artikelen handmatig in een Excelbestand over te typen en deze lijst naar MKG door te zetten. Dankzij de ERP koppeling gebeurt dit met één druk op de knop. Hierdoor worden fouten gereduceerd.

“Het is essentieel dat fouten die gemaakt worden eenmalig zijn. Door de koppeling van CAD2M met MKG kunnen we dat realiseren.”

André ter Braake, Manager Operations bij BATEQ

Dit is BATEQ

BATEQ is een jong, dynamisch bedrijf dat complete productie automatiseringssystemen levert. Het klantenbestand bestaat uit productiebedrijven, distributiecentra in de pharma, food en non-food sector, en logistieke dienstverleners. De machines, o.a. voor het transporteren, sorteren, inpakken en palletiseren van producten, worden opgebouwd uit standaard modules. Deze modules worden vervolgens geïntegreerd tot een maatwerk oplossing voor de klant.

BATEQ Logo CAD2M
In de toekomst hoopt BATEQ het portfolio verder uit te breiden met standaard modules die samengevoegd kunnen worden tot mooie complete systemen die het verwerkingsproces van diverse producten nóg efficiënter maken.

Dit is MKG

MKG, voluit Metaal Kennis Groep Nederland BV, ontwikkelt ERP software voor de metaalindustrie en draagt daarnaast zorg voor de implementatie ervan. Sinds 2000 levert MKG topkwaliteit geïntegreerde informatiesystemen aan diverse MKB-metaalbedrijven in Nederland, België én Duitsland. MKG is bovendien ambassadeur van de Smart Industry en omarmt de kracht van moderne technologie om zo de maakindustrie te versterken.

logo albuco
Snijden zeil ALBUCO

Lees hier meer over de onderwerpen…

Wat CAD2M voor jou kan betekenen?

We helpen je graag met jouw design- & engineering of (additive) manufacturing vraagstukken. Neem contact op en we leggen je alles uit.

Contact met CAD2M'er
CAD2M helpt je verder

Bekijk hier al onze klantverhalen