Selecteer een pagina

Home > Ons Werk > Hoe CAD2M ALBUCO helpt bij het automatiseren van het ontwerpproces

Hoe CAD2M ALBUCO helpt bij het automatiseren van het ontwerpproces

01/05/2024

In dit verhaal lees en zie je hoe we een geautomatiseerd ontwerpproces hebben gerealiseerd bij ALBUCO, ontwikkelaar en producent van sandwichpanelen voor de carrosseriebouw.
Plaat naar CNC machine Klantverhaal ALBUCO

“Met een Application Consultant heb je iemand aan boord die de behoefte kan vertalen naar oplossingen en die vervolgens direct implementeert”, aldus Marco Halfman, wanneer we hem vragen naar de toegevoegde waarde van CAD2M. We gingen langs bij ALBUCO en spraken onder meer de eerder genoemde directeur over verschillende processen, die inmiddels zijn geautomatiseerd met behulp van onze oplossingen.

CAD2M’er Bas ging op bezoek bij ALBUCO

ALBUCO maakt gebruik van DriveWorks, SolidCAM en SOLIDWORKS. Deze oplossingen hebben ze nodig voor het configureren, verspanen en ontwerpen van hun producten. Als CAD2M zijn we trots dat we in verschillende facetten van het productontwikkelingsproces een positieve bijrage kunnen leveren. Niet alleen door diverse oplossingen te leveren, maar ook door het succesvol te implementeren. En natuurlijk door de behoefte van de klant te vertalen.

Bekijk de video

Uitdaging: sandwichpanelen ontwikkelen en produceren die volledig op maat zijn naar de klantwens. Het proces moet hierbij zo zijn ingericht dat ALBUCO zo min mogelijk tijd kwijt is aan het ontwerpproces.

Oplossing: het ontwerpproces automatiseren met behulp van een product configurator waarbij de klant rechtstreeks de juiste maten en variabelen invoert en ALBUCO op basis van deze data de juiste ontwerpen genereert.

Resultaat: een geautomatiseerd ontwerpproces waarbij de tijd van de engineer geïnvesteerd kan worden in extra maatwerk en waarbij handmatige handelingen worden geëlimineerd. Dit laatste gaat gepaard met het reduceren van fouten bij het invoeren van gegevens.

“De korte lijnen in de Achterhoek maken dat je flexibel bent in het zoeken van de beste weg naar een efficiënt productontwikkelingsproces. Ook tussen CAD2M en ALBUCO is dat heel goed verlopen.”

Marco Halfman, Directeur bij ALBUCO

Dit is ALBUCO

ALBUCO Polyester Sandwich Industrie B.V. vervaardigt hoogwaardige ISO panelen voor hoofdzakelijk de carrosseriebouw. De panelen die worden vervaardigd zijn niet standaard, maar geheel ingericht op de specifieke klantbehoefte. Maatwerk dus. Niet alleen qua afmetingen, maar ook qua materiaal van de inlagen, de omkadering en de bekleding. ALBUCO geeft met ruim 40 jaar ervaring een hoogwaardig advies omtrent de juiste opbouw van het paneel.
logo albuco
Door de trends in de markt nauwlettend te blijven volgen en processen rondom ontwikkeling en productie te blijven innoveren blijft ALBUCO inzetten op het bieden van de maatwerk oplossing.
Snijden zeil ALBUCO

Lees hier meer over de onderwerpen…

Wat CAD2M voor jou kan betekenen?

We helpen je graag met jouw design- & engineering of (additive) manufacturing vraagstukken. Neem contact op en we leggen je alles uit.

Contact met CAD2M'er
CAD2M helpt je verder

Bekijk hier al onze klantverhalen