Selecteer een pagina

Home > Ons Werk > Kostenreductie voor Vogel’s, dankzij de DriveWorks product- en sales configurator

Kostenreductie voor Vogel’s, dankzij de DriveWorks product- en sales configurator

05/09/2022

Maak kennis met Vogel's Products. CAD2M'er Arno gaat op bezoek en gaat in gesprek over de product- en sales configurator van DriveWorks. Wat heeft deze oplossing hen opgeleverd? En hoe is de implementatie verlopen?
CAD2M'er Arno in gesprek met Vogel's

Vogel’s Products B.V. ontwikkelt onder meer TV wandsteunen, maar ook videowalls voor bijvoorbeeld control rooms. Bij de ontwikkeling hiervan maken zij gebruik van de DriveWorks Design Automation Software en sales configurator. Deze oplossing, in combinatie met CAD2M’s expertise, levert hen verschillende voordelen op, doordat er minder fouten worden gemaakt in het ontwikkelingsproces. CAD2M’er Arno gaat in gesprek met Paul Grolle, Danny Sijkens en Ralf Leenders van Vogel’s, om er meer over te weten te komen.

Het productontwikkelingsproces van de videowall

Tijdens onze afspraak met Vogel’s lichten we één product uit: de videowall. We vragen Danny Sijkens, TeamLeader R&D, naar het ontwikkelingsproces van dit product. “Om kwaliteit te leveren, beginnen we altijd met het fysiek testen van onze producten. Deze testen gebruiken we voor het creëren van randvoorwaarden waar ons product aan moet voldoen. Met de randvoorwaarden schrijven we rekenregels voor de configurator van DriveWorks.”

Medewerkers Danny & Ralf van Vogel's

Ralf Leenders, Product Developer, vult aan. “Op basis van de rekenregels configureren we een 3D CAD model. Hier maken we ‘simplified parts’ van en deze slaan we op in SOLIDWORKS PDM. Van deze parts wordt uiteindelijk een videowall geconfigureerd.”

CAD2M’er Arno ging in gesprek met Vogel’s

Bekijk de video

Dit is Vogel’s

Vogel’s is sinds 1973 pionier op het gebied van beugel accessoires. De organisatie dankt haar wereldwijde bekendheid aan innovatieve en onderscheidende producten. Dankzij vernieuwende ideeën is Vogel’s marktleider op het gebied van baanbrekende montage-oplossingen voor gebruikers van AV- & multimedia-apparatuur.

vogel's logo

Product en sales configurator

Vogel’s maakt gebruik van een product- en sales configurator. Danny vertelt: “Dit helpt ons om razendsnel allerlei verschillende omgevingssituaties om te vormen tot simpele stuklijst(en).”

“Door de configurator in te vullen stelt men een volledig product samen, zónder hulp van een R&D’er. De klant ontvangt al snel een offerte, 3D visualisatie en stuklijst. Dat bevordert het verkoopproces”, vervolgd Danny.

“En we zijn zelfs flexibel, want het is tevens mogelijk om extra maatwerk toe te voegen aan de geconfigureerde videowall.”

CAD2M'er Arno in gesprek met Vogel's

Autopilot en DriveWorks User

Ook DriveWorks’ opties ‘Autopilot’ en ‘User’ zijn bij Vogel’s geïmplementeerd. Ralf vertelt er meer over: “Om een configuratie te ontwikkelen, maken we veel specificaties die we vaak én veel testen. Met de Autopilot doen we dit op de achtergrond, zodat onze engineers op hun eigen PC aan de slag kunnen gaan met de doorontwikkeling van het product.”
Daarbij controleert men bij Vogel’s aan de hand van het zogeheten ‘Generation Report’. “Hiermee controleren we of er fouten zitten in de aangemaakte specificaties. Op deze manier tackelen we fouten snel en voeren we verbeteringen door.”

De afdeling Sales maakt tevens gebruik van de optie ‘DriveWorks User’. Ralf vertelt verder: “Hiermee sturen zij de specificaties naar Autopilot, maar hoeven zij deze optie niet geïnstalleerd te hebben op hun eigen PC.”

De samenwerking met CAD2M

We vragen Paul Grolle, Head of Product Development Centre, nog naar de samenwerking met CAD2M: “CAD2M is zeer goed benaderbaar én hanteert bovendien een pragmatische aanpak. De inzet van CAD2M’ers en medewerkers van Vogel’s heeft ervoor gezorgd dat we de product- en sales configurator van DriveWorks succesvol hebben geïmplementeerd.”

Hierdoor heeft Vogel’s haar verkoopafdeling én klanten een krachtige tool in handen gegeven. Paul sluit zijn verhaal af: “De ingewikkelde materie van onze videowalls worden met deze tool goed gedefinieerd en gespecificeerd.”

Lees hier meer over de onderwerpen…

Wat CAD2M voor jou kan betekenen?

We helpen je graag met jouw design- & engineering of (additive) manufacturing vraagstukken. Neem contact op en we leggen je alles uit.

Contact met CAD2M'er
CAD2M helpt je verder

Bekijk hier al onze klantverhalen