Selecteer een pagina

Home > Ons Werk > SolidCAM bij De Mercuur

SolidCAM bij De Mercuur

11/05/2021

Het aansturen van Mill-Turn machines met een CAM oplossing is een uitdagende klus. Lees hier hoe de juiste post processor is ontwikkeld bij De Mercuur.
Klantverhaal bij de Mercuur CAD2M

CAD2M is bij De Mercuur Metal Spinning & Pressing bezig geweest met het programmeren van een nieuwe Mill-Turn machine. De Mercuur Metal Spinning & Pressing is specialist in het forceren en persen van metaal. Onze CAM-consultant Wesley Rouwenhorst is de uitdaging aangegaan om de juiste postprocessor te ontwikkelen voor de Fanuc Doosan Puma 230 MSB van De Mercuur. 

Dit is De Mercuur Metal Spinning & Pressing

De Mercuur Metal Spinning & Pressing is opgericht in 1952, en specialist in het forceren en persen van metaal. Inmiddels zijn zij uitgegroeid tot een volledig geautomatiseerde en gerobotiseerde metaalbewerker.

Grijpen naar de middelen van nu

Toen de coronacrisis vervolgens begon staken consultant en operator de koppen bij elkaar. Door te grepen naar de mogelijkheden die het huidige tijdperk te bieden heeft, werd continu informatie uitgewisseld. Zo is er stap voor stap een post processor ontwikkeld én getest.

CAM Consultant Wesley begeleidde het project met de Mill-Turn machine: “Het is erg goed bevallen. Ik vind het tof om met nieuwe dingen bezig te zijn en me hierin te verdiepen. Als je dan samen met de klant progressie boekt, maakt me dat ontzettend enthousiast. Een eventueel hobbeltje op de weg is dan samen zo opgelost.” Wesley ervaart de samenwerking met operator Ton Fransen tevens als zeer goed: “De communicatielijnen waren kort, waardoor er nauwelijks ruis is ontstaan.”

CAM Project bij De Mercuur met Wesley Rouwenhorst
CAD2M Pand

Aftrap van het project

Het startschot van het project vond plaats in het pand van CAD2M, aan de Logistiekweg in Doetinchem. Hier heeft CAM Consultant Wesley een algemene uitleg kunnen geven over het programmeren van de Mill-Turn machine en de verdere werkwijze toegelicht. Vervolgens is er op locatie bij De Mercuur Metal Spinning & Pressing in Amsterdam, een begin gemaakt met het programmeren.

“Overigens vind ik de toegevoegde waarde van een CAM-besturingssysteem geweldig. Fouten worden bewezen gereduceerd én het is toekomstbestendig.”

Ton Fransen, Operator, De Mercuur Metal Spinning & Pressing.

Tevreden klant

Operator Ton Fransen is zeer tevreden over de samenwerking met CAD2M: “De samenwerking verliep vlekkeloos. Dit hangt natuurlijk ook af van een persoonlijke klik die je hebt met iemand, maar die was er zeker. De CAM Consultant is volledig thuis in de materie en heeft er alles aan gedaan om het project tot een goed einde te brengen.”

Over de software heeft Ton het volgende te zeggen: “Het werkt naar behoren en ik ben er zeker positief over. Begrijp me niet verkeerd, maar ik ben geschoold in conventioneel verspanen. Hierdoor lijken processen binnen CAM–software soms wat omslachtig. Dit merk ik bijvoorbeeld bij het aanmaken van een extra gereedschap, die je eens per zoveel tijd moet aankopen en niet een standaard handeling voor me is. Overigens vind ik de toegevoegde waarde van een CAM-besturingssysteem geweldig. Fouten worden bewezen gereduceerd en het is toekomstbestendig.”

Klantverhaal SolidCAM bij De Mercuur Metal Spinning & Pressing

De Mercuur Metal Pressing & Spinning werkplaats

Lees hier meer over de onderwerpen…

Wat CAD2M voor jou kan betekenen?

We helpen je graag met jouw design- & engineering of (additive) manufacturing vraagstukken. Neem contact op en we leggen je alles uit.

Contact met CAD2M'er
CAD2M helpt je verder

Bekijk hier al onze klantverhalen