Selecteer een pagina

Home > Ons Werk > SOLIDWORKS helpt van Raam op verschillende manieren

SOLIDWORKS helpt van Raam op verschillende manieren

03/05/2021

In deze video zie je hoe niet alleen SOLIDWORKS 3D CAD, maar ook aanverwante producten helpen de doorlooptijd aanzienlijk te verkorten.
Van Raam 

Van Raam maakt unieke aangepaste fietsen voor mensen met een beperking. Met de overstap naar SOLIDWORKS 3D CAD, maar ook aanverwante SOLIDWORKS producten zoals Simulation, PDM en Visualize hebben ervoor gezorgd dat de time-to-market aanzienlijk is verkort voor deze unieke producten. Ze hebben nu vaak aan één prototype genoeg, omdat ze vooraf al met klanten en leveranciers over het product kunnen communiceren. Het product ziet er op het scherm al levensecht uit.

Zo verkort SOLIDWORKS de doorlooptijd bij Raam

Bekijk in deze video wat het werken met SOLIDWORKS van Raam oplevert

Uitdagingen van kleine series
Van Raam produceert heel veel verschillende soorten producten in hele kleine series. Daarvoor gebruiken ze veel verschillende productiemethoden. Ze produceren frames van staal, maar ook spuitgieten en vacuümvormen worden ingezet. SOLIDWORKS helpt om grip te houden op al die verschillende facetten. Met SOLIDWORKS Simulation testen ze bij Van Raam of bijvoorbeeld de frames sterk genoeg zijn voor de persoon die er op gaat fietsen. EPDM wordt ingezet om bestaande onderdelen her te gebruiken in nieuwe ontwerpen. 

Elektrische fietsen
Ook bij van Raam zijn de elektrische fietsen inmiddels niet meer weg te denken daarvoor wordt SOLIDWORKS Electrical inzet. 

Dit is van Raam

Van Raam is een fabrikant van unieke aangepaste fietsen voor mensen met een beperking. Geen massaproductie maar echt maatwerk per product, in huis. De afgelopen jaren mochten wij met van Raam meegroeien naar een prachtig innovatief bedrijf met ongeveer 230 werknemers.

 

Van Raam

Lees hier meer over de onderwerpen…

Wat CAD2M voor jou kan betekenen?

We helpen je graag met jouw design- & engineering of (additive) manufacturing vraagstukken. Neem contact op en we leggen je alles uit.

Contact met CAD2M'er
CAD2M helpt je verder

Bekijk hier al onze klantverhalen