Selecteer een pagina

Home > Ons Werk > SOLIDWORKS bij ATO-Gear

SOLIDWORKS bij ATO-Gear

06/05/2021

Ato-Gear speelt in op de markt van hardlopen, door drukgevoelige zolen te ontwikkelen. Voor een product dat veelal buiten gebruikt zal worden, is waterdichtheid belangrijk om de elektronica te beschermen. Hiervoor gebruiken zij Simulation.
Ato-Gear-klantreferentie

Hardlopen is een van de meest populaire sporten ter wereld. Ato-Gear speelt in op deze markt, door drukgevoelige zolen te ontwikkelen. Hiermee worden de schoenen omgetoverd tot een soort ‘loop-laboratorium’. Met de data uit de zolen wordt een trainingsprogramma opgesteld, waarmee hardlopers hun blessures verminderen én prestaties kunnen verbeteren. Omdat het product buiten gebruikt zal worden, is waterdichtheid belangrijk om de elektronica te beschermen.

Op deze manier berekend SOLIDWORKS Simulation de minimale vereisten

Voor de stijfheid van het materiaal voor waterdichte zolen

“We hebben een bepaalde stijfheid nodig om waterdichtheid te garanderen. Met SOLIDWORKS Simulation hebben we de minimale vereisten berekend.”

Jurgen van den Berg, CTO, Ato-Gear.

Dit is Ato-Gear

Vijf jaar geleden startte Ato-Gear, als startup, met het ontwikkelen een flinterdunne zool met druksensoren die elke beweging van de voet meet. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot scale-up en is het product bekend onder de naam Arion. Naast de zolen richt richt de onderneming zich ook op draagbare elektronica voor de sportwereld.

ARION Klantreferentie

Lees hier meer over de onderwerpen…

Wat CAD2M voor jou kan betekenen?

We helpen je graag met jouw design- & engineering of (additive) manufacturing vraagstukken. Neem contact op en we leggen je alles uit.

Contact met CAD2M'er
CAD2M helpt je verder

Bekijk hier al onze klantverhalen