Selecteer een pagina
Home > Ons Werk > SWOOD bij vonDuren

SWOOD bij vonDuren

11/05/2021

Het verhaal over de inzet van SWOOD, bij het ontwikkelen van hoogwaardig interieur.
VonDuren ontwerp King George

SWOOD is een oplossing voor de makers van allerlei plaatmateriaal, zoals kasten of flightcases. De software helpt je bij het vereenvoudigen van je projecten en zorgt ervoor dat je processen vereenvoudigd. Recent spraken we met Wouter Vanduren, eigenaar van vonDuren, over het ontwerpen en produceren van maatwerk interieur, de toegevoegde waarde van SWOOD en de samenwerking met CAD2M.

vonDuren

vonDuren maakt en levert op maat gemaakt, hoogwaardig interieur. Dat doen zij veelal door hout en metaal met elkaar te combineren. Met een team van vakmensen, geholpen door de juiste CAD- en CAM oplossingen doen zij er alles aan om om klantwensen te verwezenlijken.

von Duren logo

Hoogwaardig interieur

“Met vonDuren produceren we maatwerk interieur, waarbij we zowel hout- als andere grondstoffen binnen onze projecten bij elkaar brengen”, begint Wouter enthousiast zijn verhaal. “We bieden onze klanten een ‘totaal pakket’ aan, wanneer zij op zoek zijn naar de juiste inrichting van hun interieur. Dit vraagt een bepaald creatief niveau, zeker omdat we veelal werken met architecten”.

“Doordat we werken met verschillende materialen, realiseren we zeer mooie, hoogwaardige combinaties met een strakke afwerking. Het werken met zowel hout- als metaal, en het samen laten komen van deze materialen maakt ons enigszins uniek”

vonDuren ontwerper King George

Ontwerp King George

CAD2M'ers

Samenwerken met CAD2M

“CAD2M helpt ons met haar oplossingen bij het stroomlijnen van de processen”, gaat Wouter verder. “Ik kwam in contact met CAD2M, toen ik mijn zoektocht startte naar een SOLIDWORKS reseller. De ontwerptool heb ik eigen gemaakt gedurende mijn opleiding, voordat ik met vonDuren begon”.

Echter, een dag heeft 24 uur, en je moet keuzes maken om de dag zo efficiënt mogelijk in te richten, weet ook Wouter. “Ik ontdekte dat ik steeds meer ging ontwerpen met SOLIDWORKS, wat ten koste gaat van mijn productie uren. Toen ik het programma SWOOD zag, wist ik dat dít ‘the missing link’ was. Deze tool biedt mij een oplossing voor het voltooien van mijn houtbewerkingsprojecten. Door de integratie in SOLIDWORKS 3D CAD kon ik ook nog lekker snel van start. Ik ben tevreden over de hulp van CAD2M. Voor een wat kleiner bedrijf als vonDuren, zou ik SWOOD misschien iets toegankelijker willen zien. Er is ontzettend veel mogelijk met dit pakket, maar mijn budget is uiteraard iets beperkter dan de grote bedrijven. Dat neemt niet weg dat ik het maximale uit de software haal”, vervolgd Wouter.

SWOOD software

SWOOD Interface

SWOOD Software

Toekomstverwachtingen

We sluiten ons gesprek met Wouter af met zijn verwachtingen over de toekomst: “Met SWOOD kunnen we verschillende processen binnen ontwerp en productie verder gaan stroomlijnen. Dat doen we aan de hand van verschillende bibliotheken, zoals materialen, bewerkingen en machines. NC programma’s worden daarbij ook automatisch gegenereerd waardoor we onze doorlooptijd van productie verkorten”.

En er liggen ook kansen: “Wanneer SWOOD inzet op het vergroten én verbreden van de bibliotheken, zoals bijvoorbeeld een bibliotheek met meubelbeslag. Ook een bestelling plaatsen via de SWOOD software bij je leverancier is zeer welkom”.

De SWOOD software

Wouter is inmiddels gewend aan de CAM oplossing en produceert steeds meer en vaker met SWOOD: “Sinds december 2020 maak ik dus gebruik van SWOOD. De eerste maanden moest ik eerst de nodige kennis opdoen, waardoor ik vervolgens in maart ben gestart met de productie middels SWOOD. Wat me opvalt is dat SWOOD de potentie heeft om zonder problemen mee te groeien met de omvang van de organisatie. Groeien wij, dan kunnen we deze tool eenvoudig opschalen”.

Download trial

Lees hier meer over de onderwerpen…

Wat CAD2M voor jou kan betekenen?

We helpen je graag met jouw design- & engineering of (additive) manufacturing vraagstukken. Neem contact op en we leggen je alles uit.

Contact met CAD2M'er
CAD2M helpt je verder

Bekijk hier al onze klantverhalen