Selecteer een pagina

Home > Ons Werk > Volledig elektrische racemotoren ontwerpen met SOLIDWORKS en 3DEXPERIENCE®

Volledig elektrische racemotoren ontwerpen met SOLIDWORKS en 3DEXPERIENCE®

06/11/2023

CAD2M’er Rabia ging op bezoek bij Electric Superbike Twente; een groep enthousiaste studenten die werken aan het ontwikkelen van elektrische racemotoren.
Electric Superbike in 3DEXPERIENCE

Electric Superbike Twente is niet zomaar een klant van CAD2M. Het gaat hier om een studententeam dat zich inzet om de motorsport voor toekomstige generaties te behouden, door vanaf nul een volledig elektrische motor te ontwikkelen én te bouwen. CAD2M ondersteunt hen hierbij met SOLIDWORKS en 3DEXPERIENCE® software voor het ontwerpen van de motoren. Maar we mogen ook elk jaar studenten trainen om de software goed onder de knie te krijgen. 

CAD2M’er Rabia ging op bezoek bij Electric Superbike Twente

Bekijk de video

Dit is Electric Superbike Twente

Electric Superbike Twente is een groep studenten van Universiteit Twente en Hogeschool Saxion met één missie: laten zien dat duurzame motorsport erg leuk kan zijn en zorgen dat de motorsport ook in de toekomst behouden blijft. Dit doen ze door in etappes een volledig elektrische racemotor vanaf scratch in SOLIDWORKS te ontwerpen en uiteindelijk ook te bouwen. Ieder jaar buigt een nieuw team van studenten met een frisse blik en nieuwe ideeën zich over deze opdracht.

Electric Superbike Twente

Trainen bij CAD2M

Naast de software die wij leveren, komen ook elk jaar studenten van Electric Superbike Twente bij ons trainen om zo optimaal met SOLIDWORKS & 3DEXPERIENCE te kunnen werken. Wil jij ook graag een training volgen van een professionele en ervaren trainer? Klik op de button hieronder om meer te lezen over al onze trainingen.
Alle trainingen

Lees hier meer over de onderwerpen…

Wat CAD2M voor jou kan betekenen?

We helpen je graag met jouw design- & engineering of (additive) manufacturing vraagstukken. Neem contact op en we leggen je alles uit.

Contact met CAD2M'er
CAD2M helpt je verder

Bekijk hier al onze klantverhalen