Selecteer een pagina
Integratie met CAD2M

PDM-ERP Integratie

Ben je een maakbedrijf dat (complexe) producten ontwikkelt of naast de ontwikkeling ook het product assembleert? Op onze pagina over Product Data Management lees je alles over het belang van werken met de juiste data en bestanden. Maar welke rol vervult jouw ERP-systeem in het ontwikkelingsproces en hoe integreer je PDM met ERP?

Contact met CAD2M'er

Hoe kan een PDM oplossing het ERP-systeem versterken?

Enterprise Resource Planning (ERP) is de oplossing die een bijdrage levert aan het maximaliseren van de productiviteit binnen organisaties. Waar je met een PDM oplossing zorgt dat alle product gerelateerde documentatie, zoals 3D CAD data met artikel en stuklijst gegevens, goed kunt beheren, zorgt een ERP-systeem ervoor dat meerdere bedrijfsprocessen van verschillende afdelingen aangestuurd worden. Denk hierbij aan de sales-, financiële-, inkoop- en productieafdeling.

Wanneer je PDM en ERP met elkaar verbindt, worden de processen binnen je organisatie van idee naar product versterkt.

ERP Integratie met CAD2M

Wij werken nauw samen met

5

Exact

Het grote voordeel van een koppeling tussen het ERP pakket Exact en SOLIDWORKS is dat alle benodigde informatie automatisch wordt gestuurd, zodat bijvoorbeeld handmatig overtypen van stuklijsten niet meer nodig is.

5

MKG

MKG levert ERP software voor metaalbedrijven. Deze software geeft inzicht in het complete productieproces. Wij hebben veel ervaring met het koppelen van MKG met SOLIDWORKS. 

5

Ridder Data Systems

Het partnerschap met Ridder zorgt ervoor dat we het ERP systeem met SOLIDWORKS kunnen integreren, waardoor de systemen met elkaar kunnen communiceren. Zodat je het niet meer zelf hoeft te doen. Dit scheelt veel handelingen.

5

Isah Business Software

Isah biedt ERP software voor de maakindustrie, die inzicht geeft in het complete productieproces. Wij hebben ervaring om dit te integreren met SOLIDWORKS. 

Maar ook met Microsoft Dynamics, SAP, Microsoft Navision, AFAS, Trimergo en Infor zijn we bekend.

De verbinding tussen PDM en ERP

PDM draagt bij aan het zorgen voor de juiste data bij de juiste mensen. ERP helpt je de juiste materialen, in de juiste  hoeveelheid, op het juiste  moment, bij de juiste machine of werknemer te krijgen, zodat het product geassembleerd kan worden.

Welk van de twee oplossingen wordt dan leidend binnen de organisatie: ERP of PDM? Die vraag horen we regelmatig, wanneer maakbedrijven starten met SOLIDWORKS PDM. Echter, het antwoord hangt af van meerdere factoren en daar gaan we bij CAD2M graag over in gesprek. 

PDM-ERP-Integratie

Het ontwikkelen van een product begint bij het ontwerpproces. Een PDM oplossing levert in deze fase een belangrijke bijdrage. Vanuit de PDM oplossing worden artikelnummers automatisch gegenereerd of rechtstreeks opgehaald uit een ERP-systeem. Doordat PDM vanuit de 3D CAD structuur de stuklijst kan opbouwen, kan deze automatisch doorgezet worden naar ERP. Hierdoor worden artikelen en stuklijsten automatisch bijgewerkt. Dit bespaart tijd, verhoogt de kwaliteit en het vermindert het de kans op fouten.

Belangrijkste voordelen van integratie van PDM in ERP

Door PDM te integreren met het ERP-systeem, wordt de product data vanuit de engineeringsafdeling gecombineerd met informatie van andere afdelingen. Daarmee verbeter je de productiviteit, beheers je de ontwikkelingskosten van het product én heb je de winstgevendheid real-time in kaart.

Past een collega-engineer iets aan in het CAD model? Dan worden bijvoorbeeld artikelen, stuklijsten en document links voor inkoop, assemblage (MBOM) en service (SBOM) automatisch bijgewerkt. 

Wanneer PDM en ERP niet met elkaar in verbinding staan, dient iedere wijziging van het CAD-model handmatig te worden doorgevoerd in ERP. Dat verhoogt de kans op eventuele fouten, maar kost bovendien (veel) meer tijd. 

PDM-ERP-Integratie

De eerste aanzet van een PDM-ERP koppeling

Voordat je begint met het maken van een PDM-ERP integratie, is het goed om als organisatie over een aantal vragen na te denken.

Welke informatie vanuit de PDM omgeving moet naar het ERP-systeem, en andersom? En wil je het geautomatiseerd of handmatig overzetten?

Of het nu gaat om een nieuwe koppeling, of een herziene versie van je huidige. Of het gaat om de grote bekende ERP-systemen of de juist minder bekende, onze CAD2M’ers denken graag met je mee.

Taco Willemsen

Wil jij je PDM en ERP-systeem koppelen?

De mogelijkheden met CAD2M zijn eindeloos. Wij helpen je heel graag ontdekken welke integratie voor jou geschikt is.

Contact met CAD2M'er

ERP Integratie in de praktijk

Een ERP-systeem vullen op basis van het CAD model

We spraken met Michel Klein Wassink, Business Consultant bij CAD2M. Hij vertelt in dit verhaal over de implementatie van een PDM-ERP integratie tussen Ridder iQ en SOLIDWORKS PDM. De desbetreffende opdrachtgever koos voor een zo’n integratie vanwege de grote voordelen die dit met zich meebrengt.

Lees meer