Procesoptimalisatie met behulp van CA(D2)M

Een informatieve journey waarin we alles vertellen over procesoptimalisatie met behulp van CAM en CAD2M.

  • CNC verspanen
  • CAD/CAM integratie
  • Post processoren
CNC verspanen met CAD2M

De komende weken sturen we je een viertal e-mails die meer informatie bevatten over:

CNC verspanen

CNC verspanen is het productieproces waarbij gebruik wordt gemaakt van door computergestuurde machines. Een draai- of freesbank wordt aangestuurd door middel van een code (ook wel de G-code of NC-programma genoemd). Deze code kan handmatig- of aan de hand van CAD-CAM software worden geprogrammeerd.

Hoe je het CNC verspaanproces inricht is bepalend voor de processen die je doorloopt om tot een eindproduct te komen. We vertellen je er graag meer over in de eerste e-mail.

CAD/CAM integratie en de juiste CAM oplossing

Enerzijds heb je het ontwerpproces (CAD). Anderzijds het fabricageproces (CAM). Wanneer deze twee processen optimaal met elkaar communiceren, noemen we dat een geïntegreerde CAD/CAM oplossing

Een geïntegreerde oplossing zoals SolidCAM in SOLIDWORKS brengt veel voordelen met zich mee, zoals het reduceren van productiefouten en het het reproduceren van producten.

Aan de hand van het praktijkvoorbeeld bij de organisatie WILA laten we je in de tweede e-mail uitgebreid kennis maken met dit onderwerp.

Het belang van een goede post processor en de juiste training

Een post processor is de vertaler tussen de CAM output en de CNC machine. Maar hoe kom je tot de juiste post processor? En wat is er aan specifieke wensen mogelijk? We laten je in de derde e-mail graag zien hoe CAD2M te werk gaat bij het configureren van een post processor.

De toegevoegde waarde van CAD2M

Op het moment dat je het productieproces verder wilt optimaliseren, of je gaat starten met CAM, wil je aan de inrichting hiervan zo min mogelijk tijd kwijt zijn.

Gelukkig worden wij, CAD2M’ers, daar juist enthousiast van! In de laatste e-mail vertellen we je meer over onze toegevoegde waarde. Denk dan aan:

  • onze ervaringen met implementatietrajecten;
  • het verzorgen van trainingen op maat;
  • en de opgebouwde kennis van onze consultants.
CAM-Event-CAD2M

Schrijf je in voor deze journey

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Het optimaliseren van je (productie)proces(sen) kan een enorme uitdaging zijn. Wat je kan bereiken door middel van de juiste CAD/CAM oplossing en alles wat daarbij komt kijken, ontdek je de komende weken door je mailbox in de gaten te houden.

Alvast veel leesplezier!

Vul hieronder je e-mailadres in