Selecteer een pagina
Simulation CAD2M

Simuleren

Wanneer veiligheid, kracht of betrouwbaarheid belangrijk is bij de ontwikkeling van je product, moet je tijdens de ontwerpfase al rekening houden met de eigenschappen van je product. Voldoet je ontwerp, wanneer het eenmaal geproduceerd is, aan de eisen die je stelt? Je kunt dit onderzoeken door middel van een prototype, maar ook door al tijdens de ontwerpfase de zwakke punten van het model vast te stellen door middel van simulatie.

Je ontwerp simuleren

Voorkomen is beter dan genezen. Zo is het ook met het ontwikkelen van je product. Wanneer je een product ontwerpt en produceert, is het waardevol om al tijdens de ontwerpfase te onderzoeken hoeveel je product belast kan worden, of van welke hoogte het kan vallen zonder dat het kapot gaat.

Waar vroeger hersens werden gekraakt voor allerlei berekeningen, die ook nog eens tijdrovend en foutgevoelig waren, zijn er nu andere mogelijkheden, zoals simuleren.

Je ontwerp simuleren
Wat ga je simuleren?

Wat ga je simuleren?

Je ontwerpen kun je virtueel testen met verschillende simulatie software. In de kern worden producten of onderdelen gesimuleerd waar een bepaalde kracht op wordt uitgeoefend. Ook de producten waar vloeistoffen, temperaturen of luchtstromen een bepaalde invloed uitoefenen, kun je tijdens de ontwerpfase testen.

Fabriceer je een product door middel van spuitgieten? Dan zijn er oplossingen om je matrijs te testen, zodat je inzage hebt in het vulproces. Het uitvoeren van simulaties op je ontwerp is zeer bevorderlijk voor de time-to-market en het reduceren van kosten.

Wat zijn de voordelen van simuleren?

Wanneer je een ontwerp simuleert, breng je de kosten voor het maken en testen van prototypes drastisch naar beneden. Een aantal voordelen zijn:

  • Je bent minder tijd kwijt aan het herhaaldelijk maken en testen van echte prototypes.
  • Het eerste prototype of product dat je maakt is meteen goed.
  • Het virtueel testen is grondiger dan een fysiek prototype. Daarbij biedt de software je suggesties voor verbetering.
Wat zijn de voordelen van simuleren?
Simulation software

Simulation software

Je ontwerp simuleer je aan de hand van parameters. Binnen de simulation software voer je deze in, waardoor je meerdere tests kunt uitvoeren op je ontwerp. Vervolgens analyseer je de testresultaten en kun je al in het beginstadium van je ontwikkelproces anticiperen door eventuele aanpassingen in je ontwerp te doen. 

Op zoek naar de juiste simulation software?

Met SOLIDWORKS Simulation test je jouw ontwerpen, zodat je al in het beginstadium van je ontwikkelproces weet wat je product later aan kan. Bekijk welke mogelijkheden er zijn.

Meer over SOLIDWORKS Simulation

Zo ga je aan de slag

Bij CAD2M zijn we er van overtuigd dat alles begint met de juiste oplossing en goede expertise. Bekijk hieronder op welke manieren wij je helpen op het vlak van simuleren.

Wil je meer weten over SOLIDWORKS Simulation?

We bespreken graag alle mogelijkheden. Neem contact met ons op en wij vertellen je alles of we laten je geheel vrijblijvend een demo zien.

Contact met CAD2M'er

SOLIDWORKS Simulation bij Ato-Gear

Test je ontwerp vóór productie

Hardlopen is een immens populaire sport en Ato-Gear speelt in op deze markt. Door middel van drukgevoelige zolen te ontwikkelen worden hardloopschoenen omgetoverd tot een ‘loop-laboratorium’. De zool dient dan wel uitvoerig getest te worden op waterdichtheid, zodat de elektronica beschermd blijft. SOLIDWORKS Simulation biedt uitkomst.

Bekijk de video