Selecteer een pagina
Integratie met CAD2M

Software koppelingen

In de huidige tijd is software niet meer uit ons leven weg te denken, zowel privé als op het werk. De meeste bedrijven werken met meerdere softwareoplossingen. Hoewel deze prima onafhankelijk van elkaar functioneren, is het in veel gevallen efficiënter om de software te koppelen. Met software koppelingen, bijvoorbeeld voor het verbinden van CAD en PDM met ERP, bespaar je tijd en kosten.

Wat zijn software koppelingen?

Een software koppeling verbindt de ene software met de andere. Dankzij deze verbinding kunnen de softwareoplossingen, die vaak via een ander specifiek protocol werken, met elkaar communiceren. Software koppelingen maken het dus mogelijk om gegevens uit te wisselen tussen verschillende softwareoplossingen. Dit leidt tot consistentie in gegevens en maakt het bovendien mogelijk om efficiënter te werken.

Verschil software koppelen en integreren

De termen software koppeling en software integratie worden vaak door elkaar gebruikt. Toch zit hier een verschil in. Bij het koppelen van software verbind je de afzonderlijke softwareoplossingen met elkaar. Zo kunnen de twee systemen samenwerken zonder dat ze volledig in elkaar opgaan en dezelfde database delen. Software integratie verwijst daarentegen naar een diepere verwevenheid tussen de softwareoplossingen. Er is vaak sprake van een gedeelde database, waardoor de twee software oplossingen samen een groter geheel vormen.
Samengevat gaat software integratie dus verder dan software koppelen. Bij software koppelingen is de verbinding minder diepgaand, maar dat wil niet zeggen dat ze niet de moeite waard zijn. Integendeel, software koppelingen bieden verschillende voordelen.

Digitalisering en 5 voordelen van software koppelingen

Software koppelingen bieden veel voordelen, waardoor ze interessant zijn voor bedrijven in de maakindustrie, die vaak gebruik maken van verschillende soorten software. Benieuwd waarom software koppelingen onmisbaar zijn in een gedigitaliseerde wereld? Ontdek het in de whitepaper.

Whitepaper aanvragen
Whitepaper-PDM

Voordelen van een software koppeling

Wanneer softwareoplossingen niet met elkaar in verbinding staan, maar wel (deels) dezelfde data delen, ben je vaak veel tijd kwijt aan het handmatig overtypen van alle data. Tijd die je beter aan andere activiteiten kunt besteden. Bovendien bestaat er de kans dat je fouten maakt in het overtypen van de gegevens. Het rechtzetten van deze fouten kost extra geld en tijd. Efficiënter en foutloos werken zijn dan ook de grootste voordelen van een software koppeling.

Software koppelingen leiden tot:

  • een vermindering van handmatige handelingen;
  • meer tijd voor belangrijkere taken, zoals ontwerpen;
  • een kleinere kans op fouten;
  • gegevensconsistentie: alle systemen gebruiken dezelfde, up-to-date informatie.

Software koppelingen bij CAD2M

Bij CAD2M geloven we in systemen die met elkaar in verbinding staan. Daarom hebben we software koppelingen ontwikkeld voor het verbinden van CAD en PDM met ERP. Dankzij deze koppeling kun je heel eenvoudig artikelen, stuklijsten, maar ook documenten aanmaken en bijwerken in je ERP software, zonder dat je alles handmatig hoeft over te typen.

We gaan hierbij echter veel verder dan alleen het realiseren van een koppeling tussen de verschillende software oplossingen. Onze consultant gaat samen met jou op zoek naar de best mogelijke manier om jouw ontwerpsoftware met het ERP systeem te verbinden. Hierbij hoort ook training en optimalisatie van de koppeling. De verbinding tussen CAD/PDM en ERP is de koppeling en wij verzorgen de integratie.
Lees hier meer over onze ERP koppeling >

Of klik hieronder om direct naar onze software koppelingen te gaan:

Onze universele ERP integratie

Wij ontwikkelen al meer dan 20 jaar ERP koppelingen voor SOLIDWORKS, SOLIDWORKS PDM en nu ook 3DEXPERIENCE. Het resultaat hiervan is een universele oplossing met een zeer sterke basis, die werkt voor vrijwel ieder ERP systeem. CAD2M’er Ard-Jan legt uit hoe we deze universele oplossing hebben ontwikkeld én verbeterd.
Lees hier het verhaal >
Naast koppelingen / integraties hebben we tevens andere tools ontwikkeld zodat je nog efficiënter met je ontwerpsoftware kunt werken. Ontdek alle CAD2M Tools >
Taco Willemsen

Meer weten over onze software koppelingen?

Wil je meer weten over software integraties van CAD2M? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij vertellen je er graag meer over en helpen je met veel plezier bij het maken van de juiste keuze.
Contact met CAD2M'er

ERP koppeling bij BATEQ

Minder inkoopfouten dankzij koppeling met MKG

Hoe kunnen we het inkoopproces vereenvoudigen en ervoor zorgen dat we de inkoopdelen direct vanuit SOLIDWORKS in MKG kunnen inkopen?”. Deze vraag leidde tot een mooie samenwerking tussen BATEQ, CAD2M en MKG, waarbij we een koppeling tussen SOLIDWORKS en de ERP software van MKG hebben gerealiseerd.

Bekijk de video