Selecteer een pagina
SolidCAM

SolidCAM

Door de volledige CAD-CAM integratie van SolidCAM, schakel je snel vanuit het 3D ontwerp naar het genereren van freesbanen. Ontdek op deze pagina alle mogelijkheden van SolidCAM. Van 3- en 5 assige modules tot iMachining. Maar ook hoe je met deze krachtige CAM oplossing jouw Mill-Turn machine eenvoudig programmeert.

Trial aanvragen Contact met CAD2M'er

Maak kennis met SolidCAM

Bekijk hieronder SolidCAM binnen de SOLIDWORKS omgeving

Waarom kies je voor SolidCAM?

Functionaliteiten

 Je wilt…

 • snel en eenvoudig van 3D model naar NC programma;
 • sneller werken vanuit een bibliotheek met bewerkingssjablonen;
 • werken met een CAM oplossing die volledig is geïntegreerd met SOLIDWORKS 3D CAD, PDM en verschillende ERP systemen;
 • variërend produceren, zowel eenvoudig prismatisch als complex werk;
 • je gereedschap optimaal belasten dankzij de module iMachining;
 • de doorlooptijd in je productie verkorten;
 • je programma controleren vóórdat de machine draait;
 • je multi-task of swiss-type machine aansturen.

Uiteraard zijn er nog meer functionaliteiten binnen SolidCAM. Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over of bekijk de andere CAM oplossingen.

Modules

Doordat SolidCAM modulair is opgebouwd kun jij een samenstelling maken die het beste past bij jouw productie. De modules zijn:

 • iMachining: Met deze module ben je in staat sneller te frezen. Dit wordt gedaan door een gepatenteerd algoritme waarbij unieke freesbanen worden gegenereerd. Daarbij wordt de volledige snijlengte ten opzichte van de verspaningshoek geoptimaliseerd. Een gevolg hiervan is een gereduceerde belasting op gereedschap en machine. Deze module kent een 2D en 3D variant.

iMachining 3D

 • 2.5D Frezen: Krachtige en gebruiksvriendelijke module voor het maken van 2.5D freesbanen. Het programmeren kan zeer versneld worden door bedrijfsspecifieke sjablonen.
 • Draaien: Deze module wordt ingezet voor het genereren van een NC-programma voor een draaibank. Tevens wordt deze module vaak gebruikt in combinatie met frezen, zodat de meest complexe multi-task en swiss-type machines kunnen worden aangestuurd met CAD – CAM.
 • HSS (High Speed Surfacing): Deze module biedt soepele en krachtige bewerkingen voor plaatselijke oppervlakken en ondersnijdingen. Dat komt doordat de operator zelf alle controle heeft op de freesbanen, waardoor de gewenste freesbanen exact gegenereerd kunnen worden.


HSS

 • 4- en 5 assig simultaan: Deze modules gaan verder dan waar HSS stopt. Dat komt doordat freesbanen voor 4- en 5-assige freesbanken zeer complex zijn. Met de kennis van HSS is de stap naar 4- en 5-assig verspanen eenvoudig te maken. Dit gebeurd door middel van de beste rekenmodule uit de industrie.


Sim. 5x

 • HSR (High Speed Roughing): Deze module is nodig om 3D modellen voor te bewerken, en geldt als de voorbereidingsmodule van HSM. 3D modellen zijn met deze module met één bewerking voor te ruwen. Daarmee is het een goede toevoeging op de module 2.5D frezen. 
 • HSM (High Speed machining): HSM is voor het nabewerken van allerlei 3D modellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan matrijzen. Bij HSM zijn er tal van freesstrategieën waardoor er altijd een passende oplossing is voor verschillende producten.


HSM BigPart

 • Machine Simulatie: De module die ervoor zorgt dat iedere CNC machine in de CAD – CAM omgeving gesimuleerd kan worden. Hierdoor krijgt de operator het benodigde inzicht, of de gebruikte houders en opspanning voldoende zijn om een product te produceren zonder botsingen. Deze module voorkomt daardoor het fysiek testen aan de machine en is dus onmisbaar voor het programmeren van complexe machines.

 

 • Probe: Deze module is nodig voor het aansturen van de meettaster. Probe kent twee niveaus, namelijk Probe 1 en Probe 2. Met Probe 1 wordt de meettaster aangestuurd om nulpunten te definiëren. Probe 2 gaat een stap verder. Met deze module is het mogelijk om een meting uit te voeren, waardoor het product gecontroleerd wordt voordat het uit de machine wordt gehaald. Tevens wordt Probe 2 gebruikt voor het uitrichten of rechtzetten van het product.


Solid Probe

 • Kanaal Synchronisatie: Deze module is onmisbaar voor machines waarbij meerdere gereedschappen gelijktijdig werken (Swiss-type, dubbele turret, turret-spindel machines). De chronologisch geprogrammeerde bewerkingen worden op de meest efficiënte manier geordend, waardoor de daadwerkelijke productietijd zeer gereduceerd wordt.

 

Ervaar zelf hoe uitgebreid en gebruiksvriendelijk SolidCAM is.

Download hier de gratis trial >

Voordelen

Je ervaart zelf…

 • een zeer complete en krachtige CAM oplossing waarmee je ieder product kunt produceren;
 • een gebruiksvriendelijke interface;
 • een ideale integratie met SOLIDWORKS: CAD/CAM;
 • dat onze CAM consultants voor je klaar staan op de helpdesk;
 • hoe ieder project wordt afgestemd op jouw bedrijf;
 • dat de doorlooptijd van je product wordt verkort;
 • dat alle collega’s worden begeleid in de transitie naar het werken met een CAM oplossing;
 • dat je gereedschap langer in staat is jouw producten te bewerken;
 • complexe werkstukken een stuk minder complex worden.

Verspanen is een ambachtelijk vak. Een CAM oplossing zorgt er niet voor dat je producten met één klik op de knop verspaand worden. Het draagt wél bij aan de efficiency van het verspaanproces. Daarover lees je meer in onze blog ‘Frezen is een vak’.

Lees alles over CNC verspanen >

Systeemvereisten

De volgende systemen ondersteunen SolidCAM

 • Microsoft Windows 10, 64-Bit
 • Microsoft Windows 8.1, 64 Bit
 • Microsoft Windows 7, 64 Bit

Hardware

 • Processor | Intel Core, Intel Core 2 duo of Intel Core 2 Quad of hoger
 • RAM | 4GB of meer. We adviseren 8GB
 • Drives | Hard disk met >100GB aan opslag. SSD drives zijn aanbevolen

Kijk voor alle systeemvereisten op de website van SolidCAM.

Mill-Turn

Ben je in het bezit van een Mill-Turn machine? Om het maximale uit je Mill-Turn machine te halen, dien je in het bezit te zijn van een goede post processor en de juiste (CAM) oplossing. Op deze pagina vertellen we meer over deze technologie en ontdek je de voordelen van verspanen met Mill-Turn. Tevens kun je direct contact opnemen met onze Applicatie Consultants om jouw vraag omtrent Mill-Turn te stellen.

Lees alles over Mill-Turn >

mill-turn omgeving in SolidCAM
CAM team

SolidCAM What’s New 2023

SolidCAM 2023 heeft weer nieuwe verbeteringen ten opzichte van de versie van 2022. Denk hierbij aan de SolidCAM Maker Version en de Associative Coördinate System. Daarnaast zijn er ook nieuwe verbeteringen binnen de Toolkit, HSR/HSM Turbo en nog veel meer. We nemen de diverse nieuwe features graag met je door

Lees alles over SolidCAM 2023 >

Vraag de brochure direct aan

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden met SolidCAM? In deze (Engelstalige) brochure lees je alle  mogelijkheden met deze CAM oplossing. Ontdek welke modules en functionaliteiten jij nodig hebt voor jouw manufacturing proces. Zodat je straks een CAM oplossing gebruikt die volledig aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Alle ins en outs
van SolidCAM

Brochure aanvragen

Alles over SolidCAM

Brochure aanvragen
CAD2M's CAM team

CAD2M’s bewerkingscentrum

Door middel van de Hedelius Acura 65 brengen we onze kennis over CAM én de praktijk dichter bij elkaar. Dat doen we onder meer door de nodige praktijkervaring op te doen, zodat wij verspaners blijven begrijpen en we meer kennis kunnen overdragen.

Lees alles over de Hedelius Acura 65 >

Dit zijn wij. CAD2M.

Met alleen de beste software ben je er natuurlijk niet. Wij, CAD2M’ers, worden pas echt enthousiast wanneer we jou, met onze maakkennis, kunnen helpen het optimale uit SolidCAM te halen. Waarmee helpen we jou?

Dit wil je vast weten

Antwoord:

Om SolidCAM te kunnen gebruiken dien je allereerst in het bezit te zijn van SOLIDWORKS. SolidCAM is modulair opgebouwd en de prijs hangt sterk af van de modules die jouw productie nodig heeft. De CAM oplossing is een uitgebreid product, met zeer veel mogelijkheden. Daarom lichten we de prijs liever persoonlijk toe.

Contact met een CAD2M’er >

Antwoord:

Elk productie- en verspaanproces is anders en dat begrijpen we bij CAD2M maar al te goed. De modules die jij nodig hebt hangt af van de producten die je maakt, en de CNC machines die je bezit. Staat er een 5-assige CNC machine in jouw machinepark? Dan mag de module ‘4- en 5 assig Simultaan’ niet ontbreken.

Bekijk alle SolidCAM modules >

Antwoord:

Ja! Doordat SolidCAM de laatste jaren heeft ingezet op de mogelijkheden omtrent Multi-Task machines, en onze CAM consultants de nodige ervaring hebben opgedaan, kunnen we ook de meest complexe machines aansturen, waaronder Swiss-Type.

Contact met een CAD2M’er >

Wil jij jouw productieproces verder optimaliseren?

De mogelijkheden met SolidCAM én CAD2M zijn eindeloos. Wij helpen je heel graag ontdekken wat het meest geschikt is voor jou.

Contact met CAD2M'er

SolidCAM’s iMachining bij Pillen Group

Verspaanproces optimaliseren

De module iMachining van SolidCAM heeft het doel om tijdens verspanen de (tooling) kosten te reduceren en de bewerkingstijd te verkorten. Pillen Group maakt al sinds het ontstaan ervan gebruik van deze module en vertelt over hoe het hun productie verder helpt.

Lees het verhaal