Selecteer een pagina

SOLIDWORKS CAM

SOLIDWORKS CAM is een basis CAM oplossing, voor het genereren van NC-programma’s. Wanneer je al gebruik maakt van SOLIDWORKS 3D CAD én daarbij ook over een actief onderhoudsplan beschikt, is deze tool geheel kosteloos. Genereer standaard 2.5D freesprogramma’s en ontdek wat SOLIDWORKS CAM jouw productieproces te bieden heeft.

Contact met CAD2M'er

Maak kennis met SOLIDWORKS CAM

Bekijk hieronder de SOLIDWORKS CAM omgeving

Verspanen met SOLIDWORKS CAM

SOLIDWORKS CAM kent een viertal technieken, die er samen voor zorgen dat je jouw ontwerp kunt verspanen. Door de Automatic Feature Recognition wordt het 3D model gescand op bewerkbare features. Vervolgens wordt er vanuit de database verschillende bewerkingen toegepast (Knowledge- en Rules Based Machining).

5

Knowledge-Based Machining

Leer het systeem welke standaard bewerkingsstrategieën belangrijk zijn voor je productie. Deze worden vervolgens automatisch toegepast op basis van de herkende features.

5

Rules-Based Machining

Regels worden vastgelegd over o.a. strategieën, tools en feeds & speeds die nodig zijn om een bewerking te doen.

5

Automatic Feature Recognition

Herken binnen jouw ontwerp volledig automatisch holes, pockets en bosses met de Automatic Feature Recognition (AFR) technologie. 

5

Tolerance Based Machining

Gespecificeerde toleranties worden door Model Based Definition overgenomen vanuit de CAD naar de CAM omgeving. De bewerkingsstrategieën worden hier automatisch op aangepast.

Vergelijk hier SOLIDWORKS CAM Standard & Professional 

Waarom kies je voor SOLIDWORKS CAM?

SOLIDWORKS CAM Standard

Een gratis CAM oplossing wanneer je in het bezit bent van SOLIDWORKS 3D CAD. Bewerkingsstrategieën worden automatisch toegewezen en geüpdate op basis van herkende features.

Starten met SOLIDWORKS CAM Standard >

SOLIDWORKS CAM Professional

Om te draaien, high-speed te bewerken en geïndexeerd te frezen heb je SOLIDWORKS CAM Professional nodig. Door deze toevoegingen ga je met Professional een stap verder dan SOLIDWORKS CAM Standard.

Starten met SOLIDWORKS CAM Professional >

CAD2M's CAM team

CAD2M’s bewerkingscentrum

Door middel van de Hedelius Acura 65 brengen we onze kennis over CAM én de praktijk dichter bij elkaar. Dat doen we onder meer door de nodige praktijkervaring op te doen, zodat wij verspaners blijven begrijpen en we meer kennis kunnen overdragen.

Lees alles over de Hedelius Acura 65 >

|

“We programmeren inmiddels een paar jaar met SOLIDWORKS CAM. De producten die we ontwerpen in SOLIDWORKS zijn eenvoudig te programmeren met deze CAM oplossing, waardoor de doorlooptijd wordt verkort.”

Patrick Tijmensen

Allround Medewerker, Gebr. Stork Metaal B.V.

Dit zijn wij. CAD2M.

Met alleen de beste software ben je er natuurlijk niet. Wij, CAD2M’ers, worden pas echt enthousiast wanneer we jou, met onze maakkennis, kunnen helpen het optimale uit SOLIDWORKS CAM te halen. Waarmee helpen we jou?

Dit wil je vast weten

Antwoord:

SOLIDWORKS CAM Standard is een onderdeel van SOLIDWORKS 3D CAD. Zijn jouw licenties ook nog actief in onderhoud, is deze tool geheel kosteloos. SOLIDWORKS CAM Professional kent meer mogelijkheden. We lichten de prijs liever persoonlijk toe.

Contact met een CAD2M’er >

Antwoord:

Dat ligt volledig aan de producten die je verspaand en de machines die je hebt. Wanneer je jouw producten op een draaibank programmeert dien je in het bezit te zijn van SOLIDWORKS CAM Professional. Voor basis 2.5D freesbanen volstaat het Standard pakket. Maak je complexe producten? Bekijk welke CAM oplossingen het best bij jou past.

Bekijk de CAM oplossingen >

Antwoord:

Met je standaard SOLIDWORKS CAM licentie werk je op je eigen PC. Met DELMIA in de cloud, als onderdeel van het 3DEXPERIENCE platform, zijn er mogelijkheden om je NC programma vanuit elke willekeurige internetbrowser te genereren.

Lees meer over werken in de cloud >

Word jij ook een tevreden SOLIDWORKS CAM gebruiker?

Neem contact met ons op en wij vertellen je alles over de voordelen van programmeren met SOLIDWORKS CAM.

Contact met CAD2M'er

Verspanen met De Mercuur

Mill-Turn machines aansturen

Wist je dat onze CAM Consultants kunnen helpen met het aansturen van jouw Mill-Turn machine(s)? Lees het verhaal over het ontwikkelen van een post processor voor de Fanuc Doosan Puma 230 MSB van De Mercuur.

Lees het verhaal