Selecteer een pagina
SOLIDWORKS 3DEXPERIENCE met CAD2M

SOLIDWORKS in de cloud

Ontwerp je product online via het 3DEXPERIENCE® Platform en profiteer meteen bedrijfsbreed van de voordelen van het cloudplatform. Op deze pagina maak je kennis met CAD2M en leggen we uit hoe je online kunt gaan ontwerpen aan de hand van diverse SOLIDWORKS rollen op het 3DEXPERIENCE® Platform.

Contact met CAD2M'er

Welke SOLIDWORKS rollen zijn er op het 3DEXPERIENCE® Platform?

Hieronder vind je een overzicht van verschillende SOLIDWORKS rollen binnen 3DEXPERIENCE® Works op het platform. Op welke manier wil jij ontwerpen?

3D Creator helemaal in de cloud

Werk altijd vanuit je webbrowser aan, in de cloud opgeslagen 3D ontwerpen. Dankzij deze rol op het 3DEXPERIENCE® platform kun jij via ieder apparaat met een internetverbinding jouw 3D ontwerpen maken, bekijken, bewerken, beheren of er over sparren met je collega’s.

Lees hier alles over de 3D Creator rol >

3DEXPERIENCE 3D Creator
SOLIDWORKS 3DEXPERIENCE CAD2M

3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS in de cloud en op je desktop

Eigenlijk zegt de naam 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS alles: 3DEXPERIENCE® en SOLIDWORKS zijn één en werken naadloos samen. Sla je bestanden altijd op in de cloud en werk samen via het platform, terwijl jij vanuit je vertrouwde desktop licentie SOLIDWORKS aan je 3D ontwerpen werkt.

Lees hier alles over 3DEXPERIENCE® SOLIDWORKS >

Collaborative Designer for SW je huidige licentie koppelen

Werk jij al jaren met veel plezier via je SOLIDWORKS licentie op je desktop, maar wil jij ook makkelijk communiceren met je collega’s over je ontwerpen? Met deze rol maak jij de naadloze koppeling naar het 3DEXPERIENCE® Platform.

Lees hier alles over de Collaborative Designer for SOLIDWORKS rol >

Collaborative Designer 3DEXPERIENCE
3DEXPERIENCE Sheet metal

3D Sheet Metal Creator in de cloud 3D-plaatwerk ontwerpen

Werk eenvoudig vanuit je webbrowser aan 3D-plaatwerk. Deze alles-in-één ontwerpomgeving voor 3D-plaatwerk helpt bij het stroomlijnen van je projecten. Je creëert, slaat op, deelt, valideert en beheert plaatwerk producten eenvoudig in de cloud.

Lees hier alles over de 3D Sheet Metal Creator rol >

3D Sculptor in de cloud Sub-D modelleren

Laat het parametrisch ontwerpen zoals je dat in SOLIDWORKS gewend bent helemaal los. Bepaal niet meer van te voren hoe je vorm eruit gaat zien. Maar begin, in je webbrowser, met een vorm en ga vervolgens ‘duwen en trekken’ om de gewenste nieuwe vorm te krijgen.

Lees hier alles over de 3D Sculptor rol >

3DEXPERIENCE 3D Sculptor

Liever 2D ontwerpen in de cloud?

In de praktijk blijkt dat sommige taken toch nog steeds eenvoudiger aangepakt kunnen worden met een 2D-ontwerp tool. Denk hierbij aan het aanpassen van oude tekeningen of het maken van eenvoudige lay-outs. Met 3DEXPERIENCE® DraftSight zet je 2D tekeningen ook eenvoudig om naar 3D tekeningen.

Lees hier alles over 3DEXPERIENCE® DraftSight >

De voordelen van het 3DEXPERIENCE® Platform

Naast deze ontwerp rollen bestaan er nog heel veel andere rollen binnen het 3DEXPERIENCE® Platform. Zodat je heel eenvoudig verschillende facetten binnen het productontwikkelingsproces aan elkaar kunt verbinden. Naast ontwerpen kun je ook samenwerken, beheren, simuleren en de productie aansturen vanuit dit platform. Hoe dat in zijn werk gaat en welke voordelen je dat kan opleveren lees op de 3DEXPERIENCE® Platform pagina.

Meer over 3DEXPERIENCE

Dit zijn wij. CAD2M.

Bij CAD2M worden wij pas echt enthousiast wanneer we het optimale uit productontwerp processen kunnen halen. Dat gaat veel verder dan het leveren van de beste software- en cloudoplossingen. Want hoe zorgen wij nu dat jouw bedrijf zorgeloos kan starten met ontwerpen in de cloud?

Taco Willemsen

Wil jij ontwerpen in de cloud?

De mogelijkheden met het 3DEXPERIENCE® Platform, SOLIDWORKS én CAD2M zijn eindeloos. Wij helpen je graag ontdekken hoe ook jij kunt gaan ontwerpen en samenwerken in de cloud.

Contact met CAD2M'er

3DEXPERIENCE® in de praktijk

Zo zet dddrop 3DEXPERIENCE® in

In deze video zie je op welke manier het 3DEXPERIENCE® Platform ervoor zorgt dat de, door dddrop ontwikkelde en geproduceerde 3D printers, sneller op de markt komen. 

Bekijk de video