Selecteer een pagina
Enovia in de cloud 3DEXPERIENCE

SOLIDWORKS PDM

Goed databeheer kan een enorme uitdaging zijn. Met SOLIDWORKS PDM wordt het veel eenvoudiger om je productdata op een overzichtelijke manier te beheren en kun je als team beter en sneller samenwerken aan de ontwikkeling van producten. Ontdek op deze pagina welke licentie het beste bij jou past.
Contact met CAD2M'er

SOLIDWORKS PDM software

SOLIDWORKS PDM is de slimste én meest geavanceerde Product Data Management software waarmee je efficiënt kunt samenwerken. Zeker wanneer je te maken hebt met grote hoeveelheden productdata, zoals 3D CAD bestanden met artikel en stuklijst gegevens, draagt SOLIDWORKS PDM bij aan efficiënter databeheer. Beheer al je ontwerpdata en versies op één plek en werk nauw samen binnen het team, tussen engineers, managers en inkoop.
PDM op laptop
Product Data Management met SOLIDWORKS is eenvoudig in gebruik en gemakkelijk te integreren in je bestaande werkwijze. Bij CAD2M helpen we je graag bij het selecteren van de PDM licentie die perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Vergelijk hier SOLIDWORKS PDM Standard, Professional & 3DEXPERIENCE® Works

SOLIDWORKS PDM is in twee opties te verkrijgen: Standard en Professional. Standard is de basisversie van de twee. Wanneer je uitgebreidere functionaliteiten nodig hebt, kies je voor Professional. Beheer je jouw data liever volledig in de cloud? Dan bieden we nog een andere optie aan: 3DEXPERIENCE® Works. Kies hieronder de licentie die het beste bij jou past.

SOLIDWORKS PDM Cloud

Naast desktop SOLIDWORKS PDM kun je ook kiezen voor Product Data Management in de cloud met het 3DEXPERIENCE® platform. Om dit cloud platform, dat in totaal uit meer dan 300 rollen bestaat, zo toegankelijk mogelijk te maken voor elke engineer, is 3DEXPERIENCE® Works in het leven geroepen. Dit is een verzameling van verschillende rollen binnen het platform die onmisbaar zijn voor iedere engineer.

Zo bevat 3DEXPERIENCE® Works onder meer rollen voor CAD, productsimulatie, samenwerken en dus ook Product Data Management. Onmisbare rollen voor PDM in de cloud zijn:
 

|

“Configuratie-management is erg belangrijk voor ons. We moeten écht zeker weten met welke configuratie we werken en hoe deze was of zal worden. Hiervoor gebruiken we SOLIDWORKS PDM.”

Patrick van Hal

Engineering Manager, Defenture.

Michel over PDM

SOLIDWORKS PDM implementatie

SOLIDWORKS PDM is een logische vervolgstap voor veel organisaties die al werken met SOLIDWORKS 3D CAD en een gebruiksvriendelijk systeem willen voor het beheren van hun productdata. Bij CAD2M verzorgen we de implementatie hiervan van A tot Z. In het praktijkverhaal van Michel, Martijn en Pim lees je meer over het overstappen naar SOLIDWORKS met een complete PDM implementatie en ERP koppeling.

Lees hier het verhaal >

SOLIDWORKS PDM bij CAD2M

Al meer dan 30 jaar zijn wij SOLIDWORKS reseller. Als betrouwbare partner met uitgebreide kennis van de maakindustrie, helpen we jou graag bij het kiezen van de juiste SOLIDWORKS PDM oplossing voor jouw bedrijf.

Contact Taco CAD2M

Dat doen we bij CAD2M graag meteen vanaf het begin.

consult

Voor een zorgeloze start en ondersteuning bij de eerste stappen.

Contact CAD2M

Wij lossen alles op, zodat je nooit stilstaat in je ontwerpproces.

CAD2M Training werkplek

Om je te blijven uitdagen en optimaal gebruik te maken van de software.

Dit wil je vast weten over SOLIDWORKS PDM

Wat zijn de belangrijkste functies en voordelen van SOLIDWORKS PDM?

Eén van de belangrijkste functies en voordelen van SOLIDWORKS PDM is dat deze software je in staat stelt om je productdata op een overzichtelijke manier te beheren. Zo kun je als team sneller en beter samenwerken aan de ontwikkeling van producten. SOLIDWORKS PDM biedt onder meer functies voor documentbeheer, revisiebeheer, beveiliging en toegangsbeheer, workflowbeheer en samenwerken.

Hoe zoek ik naar specifieke documenten of ontwerpen in SOLIDWORKS PDM?

Voor het zoeken naar specifieke documenten en ontwerpen kun je binnen SOLIDWORKS PDM gebruikmaken van de ingebouwde zoekfunctie. Deze functie biedt geavanceerde zoekmogelijkheden.

Kan SOLIDWORKS PDM worden geïntegreerd met andere softwaretoepassingen?

Ja, SOLIDWORKS PDM kan eenvoudig worden geïntegreerd met onder andere SOLIDWORKS 3D CAD, CRM (Customer Relationship Management) software, PLM (Product Lifecycle Management) systemen en ERP (Enterprise Resource Planning) software.

Zijn er mogelijkheden voor samenwerking en documentbeoordeling in SOLIDWORKS PDM?

Ja, SOLIDWORKS PDM biedt mogelijkheden voor samenwerking en documentbeoordeling om teams te helpen effectief samen te werken aan ontwerpprojecten en documenten te beoordelen voordat ze worden vrijgegeven.

Kan ik ook revisies beheren en bijhouden in SOLIDWORKS PDM?

Ja, binnen SOLIDWORKS PDM kun je eenvoudig revisies beheren en bijhouden. Dit zorgt voor een gedetailleerde traceerbaarheid van wijzigingen in documenten en ontwerpen. Elke revisie wordt vastgelegd, inclusief wie de wijziging heeft aangebracht, wanneer dat is gebeurd en wat de aard van de wijziging is.
Taco Willemsen

Persoonlijk advies ontvangen van een CAD2M’er?

Wat je vraag of wens ook is, wij zijn een betrouwbare partner met jarenlange kennis en ervaring. We helpen je graag met persoonlijk advies bij de keuze voor een SOLIDWORKS PDM licentie voor jouw organisatie.
Contact met CAD2M'er

SOLIDWORKS bij Defenture

Fouten reduceren door PDM

Defenture ontwikkelt en produceert voertuigen voor speciale eenheden van defensie. Dit voertuig is offroad erg sterk dankzij bijvoorbeeld vierwielsturing. Hiervoor gebruiken ze naast SOLIDWORKS ook de aanvullende pakketten PDM, Electrical en Composer.

Bekijk de video