Selecteer een pagina

SOLIDWORKS Simulation

Met SOLIDWORKS Simulation verbeter je de kwaliteit van producten, door te voorspellen hoe 3D modellen zich in verschillende situaties gedragen. Door het visualiseren én simuleren ga je verder dan handberekeningen en fysieke testen, en bestudeer je al aan het begin van het ontwikkelproces eventuele alternatieven voor het eindproduct.

 

Interesse in SOLIDWORKS

Maak kennis met de SOLIDWORKS Simulation pakketten

Bekijk hieronder de Simulation omgeving

Een SOLIDWORKS Simulation licentie kopen? 

Wanneer veiligheid, kracht en de betrouwbaarheid van je product écht belangrijk is, hou je al in de ontwerpfase rekening met de eigenschappen van je product. Voldoet je CAD-model straks, als het eenmaal geproduceerd is, aan de eisen die je ook stelt aan kwaliteit? Dit kun je onderzoeken aan de hand van een prototype. Nog beter is het om al tijdens het ontwerpen de zwakke punten van je model vast te stellen en te verbeteren. Met de krachtige simulatie software van SOLIDWORKS test je het ontwerp digitaal op alle punten die van belang zijn. Optimaliseer en test opnieuw tot je overgaat tot de productie. Zo verlies je geen tijd en geld meer aan gefaalde fysieke prototypes.

Vergelijk hier SOLIDWORKS Simulation Standard, Professional & Premium

Waarom kies je voor SOLIDWORKS Simulation?

SOLIDWORKS Simulation Standard

Met Simulation Standard onderzoek en test je het gedrag van 3D ontwerpen onder belasting, bij beweging en bij vermoeiing. Deze oplossing berekent optredende spanningen en vervormingen. Daarbij analyseert het programma onder meer bewegingen, zodat je sneller kunt anticiperen op eventuele aanpassingen in het model.

Lees alles over SOLIDWORKS Simulation Standard >

SOLIDWORKS Simulation Professional

Simulation Professional biedt meer geavanceerde simulatie mogelijkheden dan Simulation Standard. Thermische, frequentie, knik en optimalisatie vraagstukken zijn met deze oplossing op te lossen. Hierdoor kun je ál je ontwerp uitdagingen te lijf gaan.

Lees alles over SOLIDWORKS Simulation Professional >

SOLIDWORKS Simulation Premium

Simulation Premium is het meest uitgebreide Simulation pakket. Deze oplossing biedt mogelijkheden om met niet-lineaire en dynamische uitdagingen aan de slag te gaan. Hierdoor kun je nauwkeurig inzicht genereren in het gedrag van kunststof of rubber onderdelen. Tevens kun je aan de slag met tijdsafhankelijke testen, zoals trilling-testen.

lees alles over SOLIDWORKS Simulation Premium >

SOLIDWORKS Flow Simulation

Met SOLIDWORKS Flow Simulation kunnen ontwerpers en engineers vloeistof- en gasstromen simuleren in de werkelijke gebruikssituatie, ‘what if’-scenario’s uitvoeren en op de gevolgen daarvan anticiperen. Middels een doelgerichte aanpak krijg je eenvoudig inzicht in de virtuele presentaties van het ontwerp, onder realistische test-omstandigheden.

Lees alles over SOLIDWORKS Flow Simulation >

|

“We hebben bij onze drukgevoelige zolen een bepaalde stijfheid nodig om waterdichtheid te garanderen. Met SOLIDWORKS Simulation hebben we de
minimale vereisten berekend.”

Jurgen van den Berg

CTO, Ato-gear

SOLIDWORKS Sustainability

SOLIDWORKS Sustainability vereenvoudigt duurzaam ontwerpen. Met deze oplossing analyseer je de levenscyclus van je product, door middel van het ‘Life Cycle Assessment’. Je kunt van begin tot eind nauwkeurig bekijken welke invloed de ontwikkeling en het gebruik van je product heeft op het milieu, en op basis hiervan onderbouwde keuzes maken in materiaalsoort, transport, etc.

Lees alles over SOLIDWORKS Sustainability >

Dit zijn wij. CAD2M.

Met alleen de beste software ben je er natuurlijk niet. Wij, CAD2M’ers, worden pas echt enthousiast wanneer we jou, met onze maakkennis, kunnen helpen met het simuleren en testen van al je ontwerpen. Waarmee helpen we jou?

Dit wil je vast weten

Antwoord:

Die vraag horen we regelmatig, maar het antwoord is van verschillende factoren afhankelijk. Ben je namelijk in het bezit van een SOLIDWORKS 3D CAD pakket, heb je misschien al toegang tot een aantal Simulation features. Neem contact met ons op zodat we jouw situatie kunnen bekijken en een exacte prijs kunnen bepalen.

Contact met een CAD2M’er >

Antwoord:

Dat ligt helemaal van de complexiteit van jouw ontwerpen en welke analyses je uit wilt voeren. Wil je inzicht krijgen in het gedrag van rubber onderdelen, dan kies je voor SOLIDWORKS Simulation Premium. Dien je jouw ontwerp te testen op luchtstromen of vloeistoffen, dan is SOLIDWORKS Flow Simulation voor de hand liggend. We helpen je graag met de keuze die aansluit op jouw behoefte.

Bekijk de Simulation pakketten >

Antwoord:

Met je standaard SOLIDWORKS Simulation licentie test je jouw ontwerp op je eigen PC. Je installeert hier SOLIDWORKS echt op. Maar kies je voor SIMULIA 3DEXPERIENCE dan kun je vanuit elke willekeurige internetbrowser virtueel testen in een SOLIDWORKS-omgeving.

Lees meer over werken in de cloud >

Simuleer je jouw ontwerpen naar tevredenheid?

De mogelijkheden met SOLIDWORKS Simulation én CAD2M zijn eindeloos. Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag alles over.

Contact met CAD2M'er

SOLIDWORKS bij Ato-Gear

Test je ontwerp vóór productie

Hardlopen is een immens populaire sport en Ato-Gear speelt in op deze markt. Door middel van drukgevoelige zolen te ontwikkelen worden hardloopschoenen omgetoverd tot een ‘loop-laboratorium’. De zool dient dan wel uitvoerig getest te worden op waterdichtheid, zodat de elektronica beschermd blijft. SOLIDWORKS Simulation biedt uitkomst.

Bekijk de video