Selecteer een pagina
Structural Designer Simulia

Structural Designer

Structural Designer is een SIMULIA rol binnen het zeer uitgebreide 3DEXPERIENCE® (cloud) Platform. Deze krachtige simulatie omgeving op het 3DEXPERIENCE® Platform is vooral gericht op het gebruik vroeg in het ontwerpstadium. Het simuleren wordt een natuurlijk verlengstuk van je ontwerpproces. Maak op deze pagina kennis met de rol Structural Designer en met CAD2M.

Contact met CAD2M'er

Maak kennis met de rol Structural Designer

Bekijk hieronder de 3DEXPERIENCE® omgeving

Waarom kies je voor de Structural Designer rol?

De rol Structural Designer op het 3DEXPERIENCE® Platform is vooral gericht op het gebruik vroeg in het ontwerpstadium. Productontwerp simulatie wordt met deze rol een natuurlijk verlengstuk van je ontwerpproces. Je gaat tijdens het ontwerpproces al het ‘gedrag’ van je ontwerp bestuderen, verschillende ontwerpopties verkennen en de effecten op de product prestaties evalueren. Dit allemaal vanuit je vertrouwde ontwerpomgeving SOLIDWORKS.

Verbeter je ontwerp tijdens het ontwerpen

Als ontwerper kun je direct je ontwerp evalueren aan de hand van bepaalde virtuele testen. Dit zorgt ervoor dat je sneller en beter ontwerp beslissingen kunt nemen.

Verlaag je productontwikkelingskosten

Je verlaagt de kosten en tijd voor productontwikkeling door je ontwerp al virtueel te testen op bepaalde eisen in een vroeg stadium. Je komt dus met aanzienlijk minder fysieke prototypes tot je eindproduct.

Valideer je ontwerp direct

Controleer je ontwerpen en de product prestaties op vooraf gestelde waarden. Dit kun je al tijdens je ontwerpfase doen en hiermee minimaliseer je dure validatietests. 

De voordelen van het 3DEXPERIENCE® Platform

Naast deze rol nog bestaan er nog andere rollen binnen SIMULIA in de cloud en het 3DEXPERIENCE® Platform. Naast simuleren kun je heel eenvoudig andere facetten zoals ontwerpen, data beheren en de vertaling naar de productie elkaar koppelen via het platform. Want sneller, beter en leuker (samen)werken zijn de codewoorden van het 3DEXPERIENCE® Platform. Hoe dat in zijn werk gaat en welke voordelen je dat kan opleveren lees op de 3DEXPERIENCE® Platform pagina.

Meer over 3DEXPERIENCE

Dit zijn wij. CAD2M.

Bij CAD2M worden wij pas echt enthousiast wanneer we het optimale uit bedrijfsprocessen kunnen halen. Dat gaat veel verder dan het leveren van de beste software- en cloudoplossingen. Want hoe zorgen wij nu dat jouw bedrijf zorgeloos kan starten op met de rol Structural Designer op het 3DEXPERIENCE® Platform?

Dit wil je vast weten

Antwoord:

Er zijn ontzettend veel verschillende rollen binnen de 3DEXPERIENCE® omgeving. Daarom is er een afgebakend portfolio 3DEXPERIENCE® Works. Deze rollen zijn speciaal ontwikkeld om het ontwerp proces rondom SOLIDWORKS zo optimaal mogelijk in te richten. Wij, bij CAD2M, delen de rollen op in 4 gebieden.

 

Naar 3DEXPERIENCE® Works >

Antwoord:
Je bent benieuwd wat het kost om te gaan simuleren. Daar is  eigenlijk niet heel eenvoudig een antwoord op te geven. Het 3DEXPERIENCE® Platform  is een zeer uitgebreid product, met oneindig veel mogelijkheden, ook voor wat betreft simuleren. Onze CAD2M’ers zitten klaar om vrijblijvend de mogelijkheden door te nemen en in kaart te brengen welke kosten daar aan zijn verbonden.

Contact met een CAD2M’er >

Antwoord:

Het verschil zit vooral in het moment waarop je je ontwerp virtueel wilt testen. Wanneer pas je de simulaties toe om het aan bepaalde eisen te toetsen. Bekijk op de overzichtspagina de verschillen tussen de rollen of neem contact met ons op. Onze CAD2M’ers leggen het je graag uit.

 

 

Ga naar SIMULIA in de cloud >

Contact Bas CAD2M

Wil jij meer weten over de rol Structural Designer?

Neem contact met ons op en wij vertellen je alles of we laten je geheel vrijblijvend een demo zien, zodat je zelf kunt ervaren wat de voordelen zijn van simuleren in een cloudomgeving.

Contact met CAD2M'er

3DEXPERIENCE® in de praktijk

Zo zet dddrop 3DEXPERIENCE® in

In deze video zie je op welke manier het 3DEXPERIENCE® Platform ervoor zorgt dat de door, dddrop ontwikkelde en geproduceerde, 3D printers sneller op de markt komen.

Bekijk de video