Selecteer een pagina
Structural performance engineer

Structural Performance Engineer

Structural Mechanics Engineer is een SIMULIA rol binnen het zeer uitgebreide 3DEXPERIENCE® (cloud) Platform. In deze simulatie omgeving voor SOLIDWORKS gebruikers, aangedreven door de bekende Abaqus Technologie, test je 3D ontwerpen virtueel op diverse invloeden. Maak op deze pagina kennis met de rol Structural Mechanics Engineer en met CAD2M.

Contact met CAD2M'er

Maak kennis met de rol Structural Performance Engineer

Bekijk hieronder de 3DEXPERIENCE® omgeving

Waarom kies je voor de Structural Performance Engineer rol?

Met de Structural Performance Engineer rol krijg je toegang tot een omgeving waarin je structurele statische, frequentie- , knik- , modale dynamische respons en structurele thermische simulatie van onderdelen en assemblages kunt uitvoeren binnen het 3DEXPERIENCE® Platform. Je hebt minder fysieke prototypes nodig om tot je product te komen, omdat je veel eisen al in je digitale omgeving kunt testen.

Unieke samenwerking met SOLIDWORKS Simulation

Gecombineerd met SOLIDWORKS Simulation levert deze rol een unieke samenwerking op waarmee je geavanceerde testen kunt uitvoeren met behulp van de Abaqus Technologie. De SOLIDWORKS geometrie, belastingen, beperkingen en materialen kunnen daarvoor gebruik worden. Je kunt deze simulaties op je desktop of in de cloud uitvoeren.

Keuze uit veel simulatie mogelijkheden

Met deze rol krijg je toegang tot

  • Lineaire en niet-lineaire structurele statische analyses.
  • Thermische, gekoppelde en sequentiële thermisch-structurele analyses.
  • Dynamische responsanalyse inclusief frequentie, modale transiënte en modale harmonische analyse, evenals complexe eigenwaarde-extractie.
  • Geavanceerde niet-lineaire materiaal opties, waaronder technische plasticiteit voor metalen en hyperelasticiteit voor rubber.

Simuleer realistisch gedrag

Simuleer eenvoudig realistisch gedrag onder verschillende structurele belastingen en randvoorwaarden.

Rapporteer je bevindingen

Creëer duidelijke rapportages om je product gedrag en validatie te interpreteren, begrijpen en delen.

De voordelen van het 3DEXPERIENCE® Platform

Omdat er naast deze simulatie rol nog andere rollen binnen SIMULIA in de cloud en het 3DEXPERIENCE® Platform bestaan, kun je heel eenvoudig verschillende facetten binnen het productontwikkelingsproces aan elkaar koppelen zoals ontwerpen , data beheren of de vertaling naar productie maken. Want sneller, beter en leuker (samen)werken zijn de codewoorden van het 3DEXPERIENCE® Platform. Hoe dat in zijn werk gaat en welke voordelen je dat kan opleveren lees op de 3DEXPERIENCE® Platform pagina.

Meer over 3DEXPERIENCE

Dit zijn wij. CAD2M.

Bij CAD2M worden wij pas echt enthousiast wanneer we het optimale uit bedrijfsprocessen kunnen halen. Dat gaat veel verder dan het leveren van de beste software- en cloudoplossingen. Want hoe zorgen wij nu dat jouw bedrijf zorgeloos kan starten met de rol Structural Performance Engineer op het 3DEXPERIENCE® Platform?

Dit wil je vast weten

Antwoord:

Er zijn ontzettend veel verschillende rollen binnen de 3DEXPERIENCE® omgeving. Daarom is er een afgebakend portfolio 3DEXPERIENCE® Works. Deze rollen zijn speciaal ontwikkeld om het ontwerp proces rondom SOLIDWORKS zo optimaal mogelijk in te richten. Wij, bij CAD2M, delen de rollen op in 4 gebieden.

 

Naar 3DEXPERIENCE® Works >

Antwoord:

Die vraag horen we vaak, maar daar is eigenlijk niet heel eenvoudig een antwoord op te geven. Het 3DEXPERIENCE® Platform  is een zeer uitgebreid product, met oneindig veel mogelijkheden en daarom lichten wij dit liever persoonlijk toe. Onze CAD2M’ers zitten klaar om vrijblijvend de mogelijkheden door te nemen.

 

Contact met een CAD2M’er >

Antwoord:

Het verschil zit vooral in het moment waarop je je ontwerp virtueel wilt testen. Wanneer pas je de simulaties toe om het aan bepaalde eisen te toetsen. Bekijk op de overzichtspagina de verschillen of neem contact met ons op.

Ga naar SIMULIA in de cloud >

Contact Bas CAD2M

Wil jij meer weten over Structural Performance Engineer?

Neem contact met ons op en wij vertellen je alles of we laten je geheel vrijblijvend een demo zien, zodat je zelf kunt ervaren wat de voordelen zijn van simuleren in een cloudomgeving.

Contact met CAD2M'er

3DEXPERIENCE® in de praktijk

Zo zet dddrop 3DEXPERIENCE® in

In deze video zie je op welke manier het 3DEXPERIENCE® Platform ervoor zorgt dat de, door dddrop ontwikkelde en geproduceerde, 3D printers sneller op de markt komen.

Bekijk de video